Втрати росіян: 6 3 4 8 6 0 (+1060)
USD
НБУ
41.32
Готівка
41.60
EUR
НБУ
45.80
Готівка
46.30

Колишній в'язень координував підпали автівок Сил оборони в трьох містах України на замовлення РФ

Зловмисникам вдалося підпалити п'ять військових пікапів
Затримання зловмисників
Джерело: Telegram СБУ

Правоохоронці затримали колишнього в'язня, який залучив трьох осіб до підпалів авто Сил оборони України на Одещині, Херсонщині й Миколаївщині, а також координував ці дії. Зловмисникам на замовлення ФСБ вдалося підпалити п'ять військових пікапів, повідомили в пресслужбі Служби безпеки України.

Слідство з'ясувало, що координував підпали ексв'язень із Херсонської області, який раніше відбував покарання за наркоторгівлю. ФСБ помітили чоловіка ще під час його перебування в тюрмі. Після звільнення на нього вийшов представник спецслужби РФ із пропозицією співпрацювати за гроші.

До схеми з підпалів "ділок" залучив свою співмешканку і ще двох кримінальників, які разом з ним перебували у тюрмі.

Фігуранти "гастролювали" одразу по трьох обласних центрах, де спочатку відстежували авто українських захисників, а потім "погоджували" потенційні цілі з російським куратором.

"Після "відмашки" куратора зловмисники прибували до місць паркування військових автомобілів в темну пору доби та підпалювали їх. Тоді фіксували загоряння на мінівідеокамеру, а потім на флеш-носіях передавали координатору, який мав надсилати звіти ФСБ", – йдеться в дописіі.

Учасникам злочинної групи вдалося підпалити п’ять транспортних засобів Сил оборони. Ватажка угруповання та його співмешканку затримали в Одесі, а двох виконавців підпалів – у Херсоні.

У ході обшуків затриманих вилучили автомат Калашникова, пістолет з набоями, гранати Ф-1 та РГД-5, флеш-носії, відеокамеру та мобільні телефони із доказами злочинів.

Наразі фігурантам повідомили про підозру, вони перебувають під вартою. Зловмисникам загрожує до восьми років за ґратами.

Слід нагадати, що в Україні правоохоронцям вдалося встановити станом на серпень майже 70 порушників, які підпалювали автівки військових та волонтерів в різних куточках країни. Відомо, що авто палили на замовлення представників спецслужб РФ. Порушники погоджувалися на такі пропозиції, щоб заробити легких грошей.

Читайте також:
РФ продала вкраденого зерна з т.о. територій України на майже мільярд доларів
Більш ніж на 90% усе виписано в плані перемоги України у війні, - Зеленський
Затримали двох підлітків, які на замовлення окупантів палили автівки військових у Києві та Краматорську
Парк бронеавтомобілів ЗСУ поповнився канадським Roshel Senator MRAP