Втрати росіян: 6 3 4 8 6 0 (+1060)
USD
НБУ
41.32
Готівка
41.60
EUR
НБУ
45.80
Готівка
46.30

Керівника "Харківобленерго" разом зі спільниками викрили на розкраданнях при закупівлі трансформаторів

Ділки завдали збитків підприємству на суму 12,5 млн гривень
Затримання
Джерело: НАБУ

Керівника "Харківобленерго" разом з його спільниками викрили на розкраданнях при закупівлі трансформаторів. Про це інформують у пресслужбі Національного антикорупційного бюро України.

Виявляється, у 2021 році в.о. генерального директора АТ "Харківобленерго" у змові з контролером низки комерційних підприємств – постачальників енергетичного обладнання створили організовану групу. Туди також увійшли й інші співробітники товариства.

Упродовж квітня – вересня 2021 року керівник АТ "Харківобленерго" обрав дві "потрібні компанії переможцями закупівель 11 904 одиниці трансформаторного обладнання та 79 425 одиниць електровимірювальних приладів (лічильників та допоміжного обладнання) за завищеною на 132,5 млн гривень вартістю. 

Натомість ціну окремих компонентів обладнання підняли вп’ятеро. Допомагали реалізовувати схему керівник відділу Харківської торгово-промислової палати та оцінювач.

"Протягом 2021–2022 рр. унаслідок часткового виконання договору на постачання трансформаторів та лічильників за завищеними цінами АТ "Харківобленерго" завдало збитків на суму 12,5 млн гривень. Запровадження режиму воєнного стану та надання товариству гуманітарної допомоги від українських підприємств та міжнародних організацій, зокрема й енергетичного обладнання, змусило учасників схеми відкласти заволодіння рештою суми у 120 млн гривень", – йдеться в повідомленні.

НАБУ

Після того як в АТ "Харківобленерго" проводили слідчі дії, ділки вирішили на початку 2023 року повністю зупинити реалізацію плану і не продовжувати виконання договору.

Наразі про підозру повідомили в.о. голови правління АТ "Харківобленерго" (2020–2024 рр.), керівнику відділу матеріального забезпечення АТ "Харківобленерго", керівнику відділу Харківської торгово-промислової палати, приватному оцінювачу, керівнику комерційного підприємства.

Двох співорганізаторів злочинної схеми затримали, встановлюють все коло осіб, причетних до вчинення злочину.

До речі, ексголова Державної міграційної служби отримав підозру в заволодінні бюджетними коштами на суму понад 88 млн гривень. Йдеться про будівлю у центрі Києва, яку Державна міграційна служба отримала у 2015 році для облаштування в ній центрального офісу.

Читайте також:
Росія авіабомбами вдарила по багатоповерхівці у Харкові: Зруйновано верхні поверхи
Ідентифіковано генерала РФ, який наказував захопити Харків
У Харкові керівник популярного банку виявився агентом військової розвідки РФ, – СБУ
Перший контракт: Міноборони закупить боєприпаси за кошти, зібрані UNITED24