Втрати росіян: 6 2 3 9 9 0 (+1270)
USD
НБУ
41.09
Готівка
41.30
EUR
НБУ
45.59
Готівка
45.95

Ізраїль випробував систему ППО Spyder з новітньою модифікацією AiO: У чому її унікальність

Комплекс використовує ракети Derby і Python з тепловізійною головкою самонаведення (ГСН) і дальністю ураження до 35 км
Джерело: Rafael

Ізраїльська компанія Rafael у співпраці з Міністерством оборони Ізраїлю провели випробування системи протиповітряної оборони Spyder AiO. Про це йдеться на сайті компанії.

Випробування передбачало перехоплення безпілотного літального апарату (БПЛА) у складному оперативному сценарії та досягнення прямого й ефективного ураження цілі.

Як зазначають експерти, зенітно-ракетний комплекс SPYDER здатний ефективно нейтралізувати такі цілі, як БПЛА, літаки, вертольоти і тактичні балістичні ракети. При цьому комплекс використовує перехоплювачі виробництва Rafael - ракети Derby і Python з тепловізійною головкою самонаведення (ГСН) і дальністю ураження до 35 км.

"У конфігурації All in One інтегровано радар, електрооптичну пускову установку, сучасну систему управління і командування, а також перехоплювачі Python і Derby, які встановлені на одній платформі", - повідомляють експерти.

За їхніми словами, така конфігурація являє собою оптимальне рішення для точкової протиповітряної оборони, а також для захисту зон у складі батареї.

"Успішне проведення випробувань є важливою віхою в розвитку системи проти різних загроз і демонструє видатну ефективність системи в перехопленні складних загроз, що запускаються з землі", - прокоментував подію глава підрозділу ППО компанії Rafael Піні Юнгман.

Нагадаємо, прямий ворог Ізраїлю - Іран - заявив про успішне випробування нового дрона-камікадзе Me’raj-532, що здатний підривати цілі на відстані до 450 км.
Читайте також:
Умєров назвав пріоритети України на засіданні "Рамштайну"
Шольц заявив про передачу Україні ще 17 систем ППО IRIS-T
В Ізраїлі спалахнули протести після того як з'ясувалося, що ХАМАС убив шістьох заручників
У Секторі Гази знайшли тіла шістьох ізраїльських заручників