Втрати росіян: 6 6 1 6 3 0 (+1160)
USD
НБУ
41.19
Готівка
41.45
EUR
НБУ
45.43
Готівка
45.90

Із Криму евакуювали сім’ю українського офіцера, яку переслідувала ФСБ

Операція була спланована у режимі цілковитої таємності
Джерело: відкриті джерела

З тимчасово окупованого Криму з-під носа у ФСБ евакуювали сім'ю офіцера військово-морських сил України. Про це повідомляє пресслужба ВМС України.

Операцію виконав загін спеціальної розвідки "Янголи".

"Сім'ї довелося покинути півострів через переслідування з боку ФСБ. 18 вересня всю родину з чотирьох осіб – батьків офіцера, сестру та неповнолітню племінницю – затримали окупанти. Три дні їх незаконно утримували, психологічно тиснули та погрожували тортурами. Таким чином окупанти планували схилити до співпраці українського офіцера", – йдеться в повідомленні.

Повідомляється, що 20 вересня цю сім'ю тимчасово відпустили за умови, що протягом п'яти наступних днів офіцер вийде на зв'язок зі співробітниками ФСБ. А інакше його родині погрожували багаторічним ув'язненням.

"Про ситуацію, що склалася, військовослужбовець доповів безпосередньо командувачу ВМС ЗС України. Було прийнято рішення залучити до планування та проведення спецоперації загін спеціальної розвідки ВМС "Янголи", на рахунку якого не один десяток успішних евакуацій. Операція була спланована у режимі цілковитої таємності у стислі терміни та успішно реалізована. Сім'ю евакуювали фактично з-під носа у окупантів", – кажуть в ВМС.

Нагадаємо, раніше головнокомандувач Збройних сил України Олександр Сирський заявив, що в України є план повернення тимчасово окупованого росіянами Криму. Він сказав, що план деокупації півострова реальний. Однак є великою військовою таємницею.

Читайте також:
Кремль, ймовірно, готує провокацію на Мозирському НПЗ
Викрадали та катували українців на окупованій Херсонщині: 29 поплічників РФ отримали підозри
Допомогли незаконно виїхати з України 27 військовозобов’язаним: Двоє прикордонників ПП "Краковець" отримали підозри
Російський тральщик "Александр Обухов" зненацька "захлинувся": Ремонт буде складним та дороговартісним