Втрати росіян: 6 6 1 6 3 0 (+1160)
USD
НБУ
41.19
Готівка
41.45
EUR
НБУ
45.43
Готівка
45.90

Кремль, ймовірно, готує провокацію на Мозирському НПЗ

Директор російського ФСБ Олександр Бортніков заявив, що Україна хоче втягнути у війну Білорусь
Мозирський НПЗ в Білорусі
Джерело: відкриті джерела

Росія може готувати провокацію на Мозирському нафтопереробному заводі у Білорусі. Про це повідомив керівник Центру протидій дезінформації при Раді національної безпеки і оборони України Андрій Коваленко у Telegram.

"3-5 жовтня в Астані відбулося 55 засідання Ради керівників органів безпеки та спецслужб СНД, де зібралися делегації з Азербайджану, Вірменії, Білорусі, Казахстану, Киргизстану, Росії, Таджикистану, Узбекистану, а також представники Виконавчого комітету та Антитерористичного центру СНД", – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що на цьому засіданні обговорювали міжнародний тероризм, нелегальну міграцію, кіберзлочинність та наркобізнес.

"Директор ФСБ бортніков заявив, що НАТО нібито "штовхає Україну" до терористичної війни і хоче втягнути в конфлікт Білорусь, Молдову, країни Балтії та Польщу. Така заява бортнікова цілком прогнозована – Росія готує можливу провокацію на Мозирському НПЗ. Я раніше розповідав, що один із російських "Шахедів" нещодавно вдарив неподалік Мозиря, Білорусь намагалася це приховати, але про удар дізналися завдяки камері на одному з будинків, що зафіксувала удар, а господиня виклала його в мережу (її потім затримали)", – каже Коваленко.

Нагадаємо, раніше ЦПД повідомляв, що Росія хоче залучити Білорусь до війни через провокації з БпЛА. Зокрема час від часу у повітряний простір Білорусі заходять "Шахеди".

Наприклад, 8 серпня оглядачі спільноти Беларускі Гаюн писали про щонайменше 9 ударних дронів РФ, які залітали в Білорусь за липень. Більшість з них повертались в небо України, хоча один зник, а інший – вибухнув у небі.

Читайте також:
Із Криму евакуювали сім’ю українського офіцера, яку переслідувала ФСБ
Викрадали та катували українців на окупованій Херсонщині: 29 поплічників РФ отримали підозри
Допомогли незаконно виїхати з України 27 військовозобов’язаним: Двоє прикордонників ПП "Краковець" отримали підозри
Російський тральщик "Александр Обухов" зненацька "захлинувся": Ремонт буде складним та дороговартісним