Втрати росіян: 6 3 4 8 6 0 (+1060)
USD
НБУ
41.32
Готівка
41.60
EUR
НБУ
45.80
Готівка
46.30

Іран відкладає удар по Ізраїлю в очікуванні домовленостей про припинення вогню в Газі, – NYT

Перші переговори вже відбулися. Нова зустріч має відбутися наступного тижня
Армія Ірану
Джерело: Defense Express

Іран, схоже, відклав запланований удар у відповідь по Ізраїлю. Тегеран дав час для переговорів посередників про припинення вогню в Газі. Про це пише The New York Times із посиланням на чиновників.

Як пише видання, 15–16 серпня відбулися переговори про припинення вогню в Газі, у яких узяла участь делегація Ізраїлю, а також представники США, Катару та Єгипту, які виступають переговірниками. Представників ХАМАСу не було, але їх інформували про перебіг переговорів.

На зустрічі домовилися продовжити роботу над деталями угоди, а нові переговори заплановані вже наступного тижня. Тоді ж можуть укласти угоду.

За даними NYT, після минулих переговорів прем'єр Катару Мохаммед бін Абдулрахман аль-Тані подзвонив главі МЗС Ірану Алі Багері Кані та закликав Тегеран утриматися від будь-якої ескалації з огляду на переговори в Досі.

Новини за темою: На тлі напруженої ситуації з Ізраїлем та після вбивства лідера ХАМАСу в Ірані стартували військові навчання

Після розмови ізраїльська розвідка зафіксувала зниження рівня бойової готовності з боку Ірану і "Хезболли". Тепер Ізраїль вважає, що відповідь під керівництвом Ірану, яка вже кілька разів відкладалася, відбудеться пізніше.

Нагадаємо, 31 липня лідера радикального палестинського руху ХАМАС Ісмаїла Ганію та одного з його охоронців вбили в результаті обстрілу їхньої резиденції в Тегерані. Попередньо відомо, що вибухівку заклали у гостьовому будинку, який перебуває під управлінням та охороною Корпусу вартових Ісламської революції, приблизно два місяці тому. Бомбу привели в дію дистанційно.

Внаслідок вибуху було ліквідовано й охоронця лідера ХАМАСу. Тоді ХАМАС звинуватив у вбивстві Єрусалим.

У відповідь на це верховний лідер Ірану Алі Хаменеї наказав відповісти Ізраїлю. Західні медіа писали, що Тегеран розглядає як один із варіантів комбіновану атаку дронів та ракет на військові цілі поблизу Тель-Авіва і Хайфи, але спробує уникати ударів по цивільних цілях.

Читайте також:
Чим небезпечні балістичні ракети, які Іран передав Росії, – британська розвідка
Після Курської операції на Покровському напрямку суттєво поменшало обстрілів, – Зеленський
Три країни Європи скасовують авіасполучення з Іраном через постачання балістики до РФ
Росіяни намагаються перетнути канал Сіверський Донець – Донбас, але їм це не вдається