Втрати росіян: 6 3 4 8 6 0 (+1060)
USD
НБУ
41.32
Готівка
41.60
EUR
НБУ
45.80
Готівка
46.30

Інфраструктура дає змогу запустити ще до 20 нових "Інтерсіті", – керівник пасажирського напряму УЗ про розширення парку

Нині в уряді активно ведуть перемовини стосовно цього з представниками Південної Кореї
Фото ілюстративне
Джерело: відкриті джерела

Інфраструктура "Укрзалізниці" дає змогу запустити ще до 20 нових потягів "Інтерсіті", які дозволять перевезення 5–6 млн пасажирів. Про це сказав керівник пасажирського напряму "Укрзалізниці" Олександр Перцовський, повідомляє Forbes.

За його словами, до кінця року УЗ перевезе близько 27 млн пасажирів. Наступні три-чотири роки – близько 25–26 млн.

"І може бути так, що до третини цього попиту ми не зможемо задовольнити, оскільки на той час "на ходу" залишиться суттєво менше вагонів. Нам однозначно потрібно продовжувати розвивати державну програму закупівлі нічних вагонів. Але цього все одно недостатньо, щоб покрити попит, тому ми дивимось у бік розширення денного парку, а саме потягів "Інтерсіті", – пояснив посадовець.

Перцовський додав, що нині в уряді активно ведуть перемовини з представниками Південної Кореї – минулого вересня підписали рамкову угоду. А зараз узгоджують деталі.

"Наша інфраструктура дає змогу запустити ще до 20 нових "Інтерсіті" – вони зможуть взяти на себе перевезення 5–6 млн пасажирів", – зауважив керівник пасажирського напряму.

І наголосив: за 18–24 місяці після підписання угоди Південна Корея готова надати нам перші потяги, а протягом трьох-чотирьох років – усі 20.

Попередньо, один поїзд "Інтерсіті" коштуватиме близько 16 млн доларів. А загальна вартість програми, зазначає Перцовський, становитиме приблизно 400 млн доларів, включаючи сервісне обслуговування.

Новини за темою: "Укрзалізниця" з 1 вересня припиняє продаж квитків на старому сайті

Слід нагадати, що в  червні 2023 року "Укрзалізниця" оголосила тендер на закупівлю 20 купейних вагонів з постачанням до кінця 2024 року, але торги не відбулися через відсутність пропозицій. Останній великий тендер на виготовлення пасажирських вагонів для УЗ виграв Крюківський вагонобудівний завод у 2021 році.

Читайте також:
У поїзді Черкаси – Івано-Франківськ співробітники воєнізованої охорони у п'яному вигляді влаштували бійку
УЗ створила Мапу безбар’єрності українських вокзалів
Інтерсіті+ з Києва до Одеси тепер курсуватиме на постійній основі, – "Укрзалізниця"
На Львівщині на вагон приміської електрички впало дерево: Чотирьох пасажирів з різаними травмами забрала швидка допомога