Втрати росіян: 6 3 4 8 6 0 (+1060)
USD
НБУ
41.32
Готівка
41.60
EUR
НБУ
45.80
Готівка
46.30

"Енергоатом" планує відновити закинуту раніше Чигиринську АЕС

Проєкт передбачає будівництво чотирьох енергоблоків за передовою технологією
Чигиринська АЕС
Джерело: Енергоатом

Компанія "Енергоатом" відновлює роботу над раніше призупиненим проєктом Чигиринської АЕС поблизу містечка Орбіта на Черкащині і вже розпочала перші кроки у цьому напрямі. Про це поінформувала пресслужба "Енергоатому".

Тепер команда шукає нові майданчики для будівництва додаткових атомних потужностей. Найбільш перспективним з них вважається Чигиринський майданчик, розташований біля містечка Орбіта на Черкащині, де планується спорудження чотирьох нових енергоблоків за технологією AP1000.

""Енергоатом" має намір відродити Орбіту, зробивши її одним із найсучасніших містечок на кшталт Нетішина, Южноукраїнська чи Вараша. Успішна реалізація цих планів, безумовно, є вагомою інвестицією у повоєнне відновлення та підтримку енергетичної безпеки держави", – йдеться в повідомленні.

Що відомо про Чигиринську АЕС?

Чигиринська АЕС – це недобудована атомна електростанція, що знаходиться в Черкаському районі Черкаської області на схід від Чигирина.

Об'єкт розташований на території, прилеглій до берегів Кременчуцького водосховища між селами Стецівка і Вітове.

Будівельні роботи велися до 1989 року, поки під тиском громадськості не було вирішено зупинити будівництво. Крапку поставила постанова Ради міністрів СРСР від 19 травня 1989 року "Про припинення будівництва Чигиринської АЕС".

Саме для працівників станції було розпочато будівництво селища Орбіта. Зараз комплекс недобудованої АЕС разом з містечком енергетиків Орбіта являють собою занедбані руїни. Збереглися порожні 9-поверхові житлові будинки, адміністративні будівлі, магазини та інші об'єкти інфраструктури.

Читайте також:
Побиття ветерана на Черкащині: Підозрюваного взяли під варту
Побиття ветерана на Черкащині: Поліція затримала підозрюваного в нападі
Святкування Рош га-Шана: Хасидів просять утриматися від поїздки в Україну
Побиття військового на Черкащині: Підозрюваного оголосили в розшук