Втрати росіян: 6 3 4 8 6 0 (+1060)
USD
НБУ
41.32
Готівка
41.60
EUR
НБУ
45.80
Готівка
46.30

Двоє працівників ТЦК Тернопільщини, які заробляли на ухилянтах, вийшли під заставу

Раніше для обох суд визначив міру запобіжного заходу у вигляді двох місяців арешту з правом внесення застави в 242 тис. 240 грн
В одному із ТЦК Тернопільщини посадовці на ухилянтах у місяць заробляли від 100 до 150 тис. доларів
Джерело: Нацполіція

Двоє працівників одного з районних Територіальних центрів комплектування Тернопільської області, яких підозрюють у корупційній діяльності, уже вийшли під заставу. Про це повідомляє місцеве видання "20 хвилин" з посиланням на коментар від речниці Спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Західного регіону Юлії Шевченко.

Два місяці арешту з правом внесення застави 242 тисячі 240 гривень - таку міру запобіжного заходу раніше обрали в суді для в.о. воєнкома з Борщева А.С. та його підлеглому - головному спеціалісту І. Ш. 

"Як повідомив адвокат керівника районного ТЦК Борщева, його підзахисного не затримували за 208 статтею КПК і на суд прийшов сам. Після обрання міри запобіжного заходу Борщева взяли під варту, а вже наступного ранку він вийшов з ізолятора тимчасового тримання", - пише видання.

Також посадовець не має право залишати межі області без дозволу слідчого у справі. До того ж він здав свій закордонний паспорт.

За інформацією журналістів, інший фігурант у справі про хабарництво теж вийшов під заставу.

Новини за темою: Вимагав "відкати" за допомогу пораненим військовим: Затримано депутата Тернопільської облради

Що передувало?

Днями стало відомо, що в одному із районних військкоматів Тернопільської області посадовці щомісяця "заробляли" від 100 до 150 тис. доларів за ухилення від мобілізації та звільнення діючих військових.

Організатори схеми створювали штучні перешкоди в отриманні документів для осіб, які мали законне право на відстрочку. Крім того, вони мобілізовували їх з метою підняття показника ефективності роботи. А вже потім таких осіб за гроші звільняли з військової служби.

Наприклад, від 5 тисяч до 15 тис. тисяч доларів "коштував" вплив на членів ВЛК з метою списання з військової служби, а також за допомогу в переведенні з бойових частин в тилові з перспективою звільнення з війська.

Правоохоронці вже встановили, що фігуранти "допомогли" майже 150 особам.

Читайте також:
Допомагали уникнути мобілізації: На хабарях викрили заступника керівника Івано-Франківського ТЦК і двох службовців
Схеми для ухилянтів: СБУ оголосила нову підозру очільнику Бучанського ТЦК
За сприяння у вступі: У Києві на хабарі у дві тисячі доларів затримали проректора приватного вишу
ДБР затримало двох військових, які вирішили заробити на ухилянтах