Втрати росіян: 6 3 4 8 6 0 (+1060)
USD
НБУ
41.32
Готівка
41.60
EUR
НБУ
45.80
Готівка
46.30

ДБР встановило фігурантів, які допомогли нардепу Дмитруку втекти за кордон

Одного з підозрюваних, який виконував роль провідника, затримано
Джерело: Telegram Офіс Генпрокурора

Правоохоронці встановили трьох осіб, які допомагали народному депутату Артему Дмитруку втекти за кордон. Про це повідомляє Офіс генерального прокурора України.

Як стверджують у відомстві, схема переправлення була ретельно спланована.

"Депутат виїхав із Києва в напрямку Одеси і в районі Роздільнянського району Одещини пересів в інший автомобіль, який доправив його до кордону з Придністровською ділянкою Молдови. Там він пішки покинув Україну", – розповіли в прокуратурі.

Організатору незаконного переправлення через кордон, а також особі, яка доставила депутата до кордону, заочно повідомлено про підозру. Ще одного учасника схеми, який виконував роль провідника, було затримано. Наразі вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Дії фігурантів кваліфіковано за ч. 2 ст. 332 КК України – організація незаконного переправлення осіб через державний кордон України за попередньою змовою групою осіб.

Справа Дмитрука

Нещодавно у ЗМІ почали з'являтися повідомлення про те, що нардеп виїхав до Молдови разом із сім'єю.

Перед цим в Одесі підозрюваний разом зі спільниками напав на співробітника правоохоронного органу, який виконував на той момент свої службові обов’язки. При цьому народний обранець умисно заподіяв правоохоронцю тілесні ушкодження та намагався викрасти у нього зброю.

В іншому випадку – в Києві у нього виникла суперечка з одним із громадян, під час якої він завдав чоловіку декілька ударів, зокрема у голову. Відповідно до висновку експерта, внаслідок протиправних дій нардепа потерпілому спричинено тілесні ушкодження середньої тяжкості.

Офіс генпрокурора повідомив про підозру Дмитруку за чотирма статтями, однак вони стосуються справи про напад на правоохоронця та військового. А Державне бюро розслідувань офіційно підтвердило інформацію про незаконний виїзд народного депутата Артема Дмитрука за кордон. 

Дмитрук зі свого боку у своєму Telegram написав, що жодних підозр не отримував. Водночас журналіст "Української правди" Михайло Ткач стверджує, що нардеп уже виїхав із Молдови рейсом до Риму.

Кілька днів тому прикордонники повідомили про службову перевірку щодо незаконного перетину кордону народним депутатом Артемом Дмитруком.

Пізніше Печерський районний суд Києва заочно обрав запобіжний захід народному депутату у вигляді тримання під вартою.

Додамо, Дмитрук відомий своїми скандальними заявами на захист УПЦ МП. На початку цього року він вніс заставу за представника цієї церкви – клірика, якого підозрюють у виправданні російської агресії.

 
Читайте також:
ДБР завершило розслідування у справі про держзраду Дубінського
Нардеп-держзрадник Андрій Деркач став сенатором Астраханської області РФ
Колишній нардеп та ексголова КМДА отримав підозру в ухиленні від сплати понад 70 млн гривень податків
Побиття ветерана на Черкащині: Поліція затримала підозрюваного в нападі