Втрати орків: 4 7 2 1 4 0 (+1270)
USD
НБУ
39.53
Готівка
39.85
EUR
НБУ
42.31
Готівка
42.90

Компанія OpenAI представила нову версію чат-бота GPT-4: Що він вміє

Тепер нейромережа здатна розуміти не тільки текст, а й зображення
Джерело: відкриті джерела

Компанія OpenAI представила нове покоління чат-бота ChatGPT. Оновлена версія під назвою GPT-4 може працювати не тільки з текстовими запитами, а й із зображеннями. Про це йдеться в повідомленні компанії.

Як стверджують в OpenAI, прогрес у продуктивності GPT-4 видно, зокрема з того, як вона складає тести та іспити, на деяких із них ШІ набирав 90% і вище зі 100 можливих. У пресрелізі стверджується, що нова версія чат-бота отримала за іспит на адвоката оцінку, яку можна порівняти з результатами 10% найкращих учасників серед людей.

Поки що GPT-4 буде доступний тільки для користувачів платної версії чат-бота, вартість якої становить 20 доларів на місяць. Однак новий чат-бот уже вбудований у Bing – пошукову платформу компанії Microsoft. Нещодавно Microsoft вклав у компанію OpenAI 10 млрд доларів.

ChatGPT в Україні

Минулого місяця ChatGPT став доступним в Україні, повідомив голова Міністерства цифрової трансформації Михайло Федоров.

Він відзначив, що команда Мінцифри довго працювала над цим рішенням: надсилала офіційні листи, дзвонила та зустрічалася з керівництвом OpenAI.

"Нарешті нам вдалося виправити несправедливість. Україну вилучили зі списку країн, у яких заблоковано ChatGPT. Програма не працюватиме лише на тимчасово окупованих Росією територіях. Щоб вороги не використовували її для антиукраїнської пропаганди. Адже ChatGPT добре володіє українською, на відміну від росіян", – розповів Федоров.

Він подякував OpenAI за правильне та цілком логічне рішення, а також кожному, хто допомагав, особливо Тимофію Милованову.

Що таке ChatGPT

ChatGPT вміє майже все: відповідати на запитання, писати код, перекладати тексти, генерувати оповідання на задані теми тощо. А ще він вміє креативити: не переповідати вам знайдений в інтернеті текст, а створювати унікальний.  

Детальніше про новинку у світі штучного інтелекту ми розповідали в матеріалі Революція чи тимчасова забавка? Знайомимося з СhatGPT – найпопулярнішим онлайн-сервісом у світі.

Читайте також:
Україна за рік піднялась на 18 позицій у світовому рейтингу свободи слова
Україна укладе з Великою Британією угоду про сторічне партнерство
Українським спортсменам рекомендують відмовитися від контактів і спільних фото з росіянами на Олімпіаді
Україна вийшла на довоєнний рівень експорту, побивши рекорд у квітні