Втрати орків: 4 7 2 1 4 0 (+1270)
USD
НБУ
39.53
Готівка
39.85
EUR
НБУ
42.31
Готівка
42.90

Бояться ударів ЗСУ? Білорусь масово встановлює системи оповіщення біля кордону з Україною, – ЗМІ

Сирени хочуть встановити в Гомельському, Добрушському, Брагінському, Лоївському, Наровлянському та Єльському районах
Ілюстративне фото
Джерело: відкриті джерела

Білорусь масово почала встановлювати системи оповіщення громадян у прикордонних з Україною областях. Більшість із них з'являться в сільській місцевості. Про це повідомляє білоруський портал "Флагшток".

За даними ЗМІ, Гомельське обласне управління МНС закуповує послуги з модернізації автоматизованої системи централізованого оповіщення населення прикордонних районів Гомельської області.

З технічного опису закупівлі випливає, що модернізація передбачає влаштування запуску сирен у прикордонних з Україною районах Гомельської області.

Проєкт зачіпає 52 населених пункти у 8 районах області, переважно в сільській місцевості. Розміщувати сирени планують на будівлях сільрад, дитячих садків, шкіл і колгоспів.

Запустити систему хочуть до грудня 2023 року.

Відповідно до закупівлі, найбільшу кількість систем оповіщення планують розташувати в Гомельському, Добруському, Брагінському, Лоївському, Наровлянському та Єльському районах. Саме ці райони на початку 2022 року стали плацдармом російських військ для нападу на Україну.

Флагшток

Раніше

Кілька днів тому стало відомо, що росіяни розглядають можливість виробництва іранських дронів Shahed на території Білорусі. Робоча група, яка складалась з іранських інженерів, разом з представниками ФСБ РФ та КДБ РБ відвідали Гомельський радіозавод.

Також, за даними Міністерства оборони Білорусі, країна сформувала новий зенітно-ракетний полк. Він знаходиться приблизно за 60 км від Рівненської області. 

Читайте також:
Темпи російської мобілізації могли зрости до 40 тисяч військових на місяць, незважаючи на втрати
Росія готує на травень "тришаровий" план дестабілізації ситуації в Україні, – ГУР
Росіяни мають план захопити Харків чи Суми, – Павлюк
Велика Британія дозволяє Україні бити по РФ своєю зброєю і надаватиме понад 3 млрд доларів допомоги щороку