Втрати орків: 4 7 9 7 1 0 (+980)
USD
НБУ
39.38
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.32
Готівка
42.95

Більшість жителів Європи вірять у перемогу України, – опитування

Опитування проводилося у семи країнах ЄС

Ілюстративне фото

Джерело: відкриті джерела

Вторгнення Росії в Україну провалиться, і наша держава переможе у цій війні. Так вважає 61% громадян Європейського Союзу, які були опитані агентством eupinions.

За результатами опитування, найбільше переконані у перемозі України поляки (81% респондентів). Найменше вірять в українську перемогу в Італії, однак і там в це вірить 51% громадян. А в Німеччині у перемогу України вірять 55% громадян. 

скріншот

Опитування громадян Євросоюзу також показало, що 68% респондентів розглядають вторгнення в Україну як напад на Європу в цілому.

скріншот

Варто зазначити, що у Польщі з цим твердженням погоджується 79% респондентів, найменше – у Бельгії, 64% опитаних.

62% респондентів переконані, що Україна захищає цінності, які поділяють усі європейські країни.

скріншот

Знову-таки, поляки найбільше підтримують це твердження – 72%. Найменшу кількість голосів за це віддали у Німеччині та Італії – 59% респондентів.

В опитуванні, що було проведене у грудні 2022 року, взяли участь майже 13 300 громадян ЄС у Бельгії, Франції, Німеччині, Італії, Нідерландах, Польщі та Іспанії.

Нагадаємо, Національна рада Словаччини 16 лютого визнала Росію державою – спонсором тероризму, а нинішній режим країни – терористичним. 23 листопада минулого року Європарламент підтримав резолюцію про визнання Росії державою – спонсором тероризму і державою, яка "застосовує засоби тероризму". Також євродепутати ухвалили резолюцію на підтримку дії зі створення міжнародного трибуналу для притягнення до відповідальності всіх, хто винний у злочині агресії проти України.

Читайте також:
Starlink на війні: Як Пентагон бореться з використанням росіянами терміналів зв'язку
Україна створює мережу секретних підприємств з виробництва зброї, – ЗМІ
У Словаччині фіксують зростання незаконних перетинів кордону чоловіками з України
Зеленський підписав закони про продовження воєнного стану та мобілізації