Втрати росіян: 6 5 9 2 2 0 (+1280)
USD
НБУ
41.22
Готівка
41.45
EUR
НБУ
45.52
Готівка
45.90

Адаптивні костюми для поранених військових ЗСУ планують протестувати на практиці

Адаптивні костюми розраховані як на чоловіків, так і на жінок
Адаптивний одяг для поранених
Джерело: Міністерство оборони України

Міністерство оборони України розробляє адаптивні костюми для поранених військовослужбовців. Одяг дозволять військовим швидко переодягатися чи знімати його в стабілізаційних пунктах або ж госпіталях, повідомляє пресслужба відомства.

У Міноборони зазначають і про головну особливість адаптивного одягу - липучки. Це якраз має стати в пригоді при оперативному доступі медиків для лікувальних маніпуляцій.

Крім цього, одяг має нейтральні тони, вільний крій та включає натільну білизну (шорти, майка) і повсякденний варіант (фуфайка з короткими та довгими рукавами, штани). Адаптивні костюми розраховані як на чоловіків, так і на жінок.

До того ж костюми передбачаються у декількох розмірах і зростах. Також їх можна буде розширити для використання апарату Ілізарова під час лікування.

"Зараз кілька моделей українських виробників знаходяться на етапі доопрацювання і будуть тестуватися в практичних умовах у ході військово-дослідних випробувань", - розповіли у відомстві.

І додали, що розробляють адаптивний костюм спільно з українськими виробниками й волонтерами.

Міністерство оборони України

Одяг для ЗСУ

До речі, 6 липня 2023 року Міноборони презентувало оновлену літню польову форму для жінок-військовослужбовиць.

Повідомлялося, що в одяг внесли конструктивні зміни, завдяки яким він став більш підлаштованим під жіночу будову тіла.

Так, додали куліску на кітелі для регулювання зайвого об’єму тканини на спині. Кітель став вкорочений та має розрізи по боках для зручності нахилів та присідань. Додали еластичну стрічку під колінами для зменшення ширини штанини. І стала завищена лінія талії в штанах з "тунельним" поясом.

Проте в Міністерстві оборони не минається і без скандалів. Торік у серпні журналісти з'ясували, що відомство закупило зимовий одяг для військових за втричі завищеними цінами. Зокрема, турецькі камуфляжні куртки обійшлися за ціною зимових повітрозахисних.

Читайте також:
ЗСУ могли уразити на аеродромі "Борисоглєбськ" рідкісні авіаційні боєприпаси
За рік боїв під Вугледаром Росія втратила більше елітних воїнів, ніж за 10 років у Чечні
Підрив А-50: Суд в Білорусі засудив до 25 років в'язниці українця
Вперше в історії викривач корупції отримав винагороду