USD
НБУ
39.67
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.52
Готівка
43.00
Втрати орків: 4 6 5 0 5 4 (+1124)
USD
НБУ
39.67
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.52
Готівка
43.00

Де ЗСУ мають вбити клин, щоб перерізати сухопутний коридор із Криму: Роз’яснення Постернака

Найкращим у варіантом для Збройних сил України буде вихід на Мелітополь та Бердянськ
Олег Постернак
Олег Постернак
Джерело: скріншот

Політтехнолог Олег Постернак роз’яснив в ефірі UWN, як ЗСУ можуть перерізати логістичний ланцюжок окупантів із Криму.

На його думку, для формування так званої стратегії клину, найкращим у варіантом для Збройних сил України буде вихід на Мелітополь та Бердянськ.

"Вбиваємо клин, сиплеться все угруповання на лівому березі Херсонщини, і фактично вихід до Криму – перерізання так званого сухопутного коридору, а це залізниця, до речі, яка з’єднує Кримський півострів з Донбасом, і сухопутні шляхи. Тобто ідеальніше – це якраз Запорізька область, Запорізький напрям, вихід на Мелітополь і Бердянськ", – зазначив він.

Крим буде повернуто комбінованим шляхом: і силою, і дипломатією, – Буданов

Україна звільнятиме окупований Росією Крим за допомогою зброї та дипломатії. Про це начальник Головного управління розвідки Міноборони Кирило Буданов розповів у інтерв'ю LIGA.net.

"Крим буде повернуто комбінованим шляхом: і силою, і дипломатією. Але без сили нічого не буде. Наші підрозділи зайдуть туди зі зброєю в руках", – сказав він. 

Керівник ГУР наголосив, що не звертає уваги на застереження західних аналітиків про небезпеку звільнення Криму військовим шляхом, оскільки звільнити окупований півострів винятково дипломатичним шляхом буде неможливо. 

"Мені не цікаво слухати думки якихось людей, які не відображають позицію українського народу. Я маю протилежну думку. Ми повернемо назад всі втрачені території. Україна є країною, визнаною в кордонах 1991 року. Хто з цим не погоджується – не погоджується зі світопорядком, який існує з часів закінчення Другої світової війни та з новими засадами ООН", – додав глава розвідки.

Що було раніше

Президент України Володимир Зеленський повідомив, що наразі українські військові ще не розпочали спецоперацію з деокупації Криму. Але готовність та бажання відвоювати півострів вже зародились в думках українців, що також є важливо. Про це він заявив у грудні в інтерв’ю французьким телеканалам TF1 і LCI.

"Сама операція ще не почалась. Коли вона почнеться, ви це точно почуєте. Я вважаю, що відвоювання Криму почалось в головах людей і це дуже важливо. В нашому внутрішньому бажанні, в єдності відношення до цього. Не просто на словах "Крим – це Україна". Треба бути готовими і йти. Ніхто просто так Крим не віддасть", – сказав глава держави.

При цьому наголосив, що відвоювання завжди починається із суспільства. Він переконаний, що важливо не лише говорити "Крим – це Україна", а бути готовим до того, щоб повернути його військовим шляхом, оскільки російські окупанти просто так не підуть із нього.

"Я люблю Крим. І тому я із задоволенням приїду до нашого українського окупованого Криму на море", – сказав президент і додав, що було б непогано приїхати туди влітку 2023 року.

Нагадаємо, раніше глава держави заявляв, що після перемоги України у війні хоче відпочити на морі та випити пива.

Читайте також:
Посол України в Польщі пояснив, чому обмежили консульські послуги для громадян за кордоном Посол України в Польщі пояснив, чому обмежили консульські послуги для громадян за кордоном
Зеленський звільнив Майбоженка з посади голови Броварської РДА Зеленський звільнив Майбоженка з посади голови Броварської РДА
Росія вкрала у ЗСУ технологію ураження цілей, – Bild Росія вкрала у ЗСУ технологію ураження цілей, – Bild
США виділили найбільший пакет допомоги на 6 млрд доларів США виділили найбільший пакет допомоги на 6 млрд доларів