USD
НБУ
39.67
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.52
Готівка
43.00
Втрати орків: 4 6 5 0 5 4 (+1124)
USD
НБУ
39.67
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.52
Готівка
43.00

Як змінилася зовнішність політиків та відомих українців за рік війни: Фото

Минув вже рік із повномасштабного вторгнення Російської Федерації в Україну. За цей рік кожен з нас дізнався, яким насправді величним є український народ. Цей рік змінив кожного українця – кожен з нас став більш сильнішим, мужнім та витривалим. Пропонуємо пригадати, як виглядали відомі українці ще рік тому, та які відбитки на їхніх обличчях лишила війна
Верховна Рада
Джерело: відкриті джерела

Розпочнемо, звісно, з нашого Верховного головнокомандувача Збройних сил України, президента Володимира Зеленського. Впродовж року для цієї людини було чимало викликів у битві з російською агресією, на які він кожного дня мужньо відповідав. Борис Джонсон пропонував Зеленському притулок у Великій Британії, але той відмовився й досі залишається в Україні разом зі своєю родиною. 

На фото зліва Зеленський наприкінці січня 2022 року під час вшанування пам’яті Героїв Крут у Києві. Справа – світлина, зроблена для інтерв'ю німецького тижневика Der Spiegel на початку лютого 2023 року. 

Джерело: UWN

Далі перейдемо до п'ятого президента України та чинного народного депутата Петра Порошенка. За цей рік він суттєво змінився не тільки зовнішньо, Порошенко ще й став справжньою зіркою TikTok завдяки своїм відео про "скарби для ЗСУ". 

Отже, перша світлина зроблена рік тому під час надзвичайного саміту "Європейської народної партії", друга – у лютому цього року. 

Джерело: UWN

Наступний – мер Києва Віталій Кличко. Весь цей час він знаходиться у столиці України, іноді виїжджає на зустрічі з міжнародної співпраці і, звісно, займається будівництвом нових мостів

Перше фото зроблено рік тому для інтерв’ю AFP. Друге – у січні цього року, коли Кличко отримував від фінського міста Тампере три пасажирських автобуси для столиці. 

Джерело: UWN

Далі – ексгенпрокурор України Юрій Луценко, нині він є стрілком батальйону ТрО. Нещодавно він отримав звання капітана ЗСУ. У своїх соцмережах Луценко часто-густо ділиться подіями з фронту, зокрема на Донецькому напрямку. 

Світлина зліва зроблена Луценком на початку 2022 року під час святкування новорічних свят, друга – у лютому 2023 року у Бахмуті. 

Джерело: UWN

Лідер "Радикальної партії" й колишній народний депутат Олег Ляшко своєю чергою теж каже, що склав військову присягу. Втім користувачі мереж до його "військового контенту" ставляться неоднозначно. 

Деякі українці не вірять у те, що екснардеп справді виконує бойові завдання на рівні з іншими військовослужбовцями ЗСУ. Подекуди користувачі мережі обурено натякають на те, що всі ці фотографії більше схожі на фотосесії. 

Отже, перша довоєнна світлина Ляшка з маленьким сином, друга – з початку лютого 2023 року у Бахмуті. 

Джерело: UWN

Звісно ж, не могли ми й пропустити Юлію Тимошенко, яка нещодавно потрапила у гучний скандал через свій відпочинок у Дубаї (звідки власне й третє фото). Але й без того у мережі дедалі часті обговорювали зміни у зовнішності політикині. 

Так, перше фото Юлії Тимошенко зроблене під час засідання Верховної Ради України 25 січня 2022 року. Наступне – наприкінці 2022 року під час візиту нардепки у Херсонську область. І третє – під час того скандального відпочинку у Дубаї на новорічні свята. 

Джерело: UWN

Масі Найєм. Український адвокат, засновник юридичної компанії, який з початком повномасштабного російського вторгення вкотре став до лав ЗСУ. Він був важко поранений на Донбасі 5 червня під час виконання бойового завдання. Незважаючи на важкі поранення, він вижив і пішов на поправку, але втратив око. У січні 2023-го його ще раз прооперували в Німеччині.

Перше фото – на початку 2022 року під час розгляду касаційної скарги на вирок Одеського апеляційного суду по справі Сергій Стерненко "про один патрон". Друге – після першої операції. 

Джерело: UWN

Читайте також:
Росія вкрала у ЗСУ технологію ураження цілей, – Bild Росія вкрала у ЗСУ технологію ураження цілей, – Bild
Австралія надасть Україні пакет допомоги на 100 млн доларів Австралія надасть Україні пакет допомоги на 100 млн доларів
"Страждає європейський середній клас": Орбан вкотре "прославився" заявою про Україну
На фронті загинув український журналіст Андрій Топчій На фронті загинув український журналіст Андрій Топчій