USD
НБУ
39.67
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.52
Готівка
43.00
Втрати орків: 4 6 5 0 5 4 (+1124)
USD
НБУ
39.67
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.52
Готівка
43.00

В Україні почне роботу офіс ОЕСР: Що це та для чого потрібно?

Організація економічного співробітництва та розвитку є так званим клубом успішних країн, на який припадає понад 62% світового ВВП
ОЕСР
Джерело: відкриті джерела

Завтра, 1 березня, у Києві відкриється офіс Організації економічного співробітництва та розвитку (ОЕСР). Про це повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль у Telegram.

За його словами, відкриття офісу у Києві анонсував під час свого візиту до України генеральний секретар ОЕСР Матіас Корман.

"Офіс дозволить координувати нашу спільну роботу у сфері відновлення України, одночасно покращуючи реалізацію інструментів, стандартів та рекомендацій ОЕСР в Україні, які допоможуть стати повноцінним членом організації", – наголосив голова Кабміну.

Шмигаль також розповів, що під час переговорів із Корманом обговорив деталі спільної роботи у рамках мультидонорської платформи для допомоги Україні.

При цьому уряд та ОЕСР підписали угоду про участь України у міжнародному дослідженні якості освіти PISA 2025 року.

Варто зауважити, що Організація економічного співробітництва та розвитку є так званим клубом успішних країн, на який припадає понад 62% світового ВВП.

Що таке ОЕСР?

Організація економічного співробітництва та розвитку (ОЕСР) – міжнародна організація, що об'єднує 34 країни світ. 70 країн мають статус партнерів ОЕСР, беручи участь у багатьох сферах її діяльності. За впливом ОЕСР належить до трійки провідних світових економічних установ поряд з МВФ та Світовим банком. ОЕСР також активно співпрацює з державами світу, які не є членами організації (зокрема з Україною), у рамках спеціалізованих програм, міжнародних заходів тощо.

Від самого початку існування ОЕСР її діяльність спрямовується на зміцнення й підвищення ефективності економік держав-членів, покращення соціально-економічних умов та ситуації із зайнятістю, забезпечення економічного зростання як індустріально розвинутих країн, так і тих, що розвиваються.

Ключові напрями діяльності ОЕСР:

  • надання допомоги країнам – членам для підвищення рівня їх економічного та соціального розвитку;
  • сприяння економічному зростанню країн, що розвиваються, шляхом надання технічної допомоги;
  • налагодження відносин з органами державної влади всіх рівнів країн-членів;
  • підтримка зв’язків з іншими міжнародними організаціями для забезпечення ефективної співпраці та співробітництва з регіональними економічними організаціями;
  • усунення перешкод в обміні товарами (послугами, роботами);
  • надання допомоги в професійній підготовці кадрів у сфері науки й техніки.
Читайте також:
Посол України в Польщі пояснив, чому обмежили консульські послуги для громадян за кордоном Посол України в Польщі пояснив, чому обмежили консульські послуги для громадян за кордоном
Росія вкрала у ЗСУ технологію ураження цілей, – Bild Росія вкрала у ЗСУ технологію ураження цілей, – Bild
США виділили найбільший пакет допомоги на 6 млрд доларів США виділили найбільший пакет допомоги на 6 млрд доларів
Парламентський комітет Швейцарії підтримав виділення Україні 5,5 млрд доларів Парламентський комітет Швейцарії підтримав виділення Україні 5,5 млрд доларів