USD
НБУ
39.67
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.52
Готівка
43.00
Втрати орків: 4 6 6 1 5 0 (+1096)
USD
НБУ
39.67
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.52
Готівка
43.00

Skyranger, Skynex AA Systems, SurveilSPIRE: Що концерн Rheinmetall вже передав Україні

Країна отримала ППО та автоматизовані системи розвідки
Skyranger
Джерело: Rheinmetall

Група Rheinmetall ще 9 грудня 2022 року повідомила, що поставить "міжнародному замовнику" два нових 35-мм наземних зенітних артилерійських комплекси Skynex. Наразі гендиректор Rheinmetall заявив, що системи ППО Skyranger та Skynex AA Systems вже знаходяться в Україні. Про це повідомляє The Pioneer.

Крім того, Rheinmetall почав постачати Україні автоматизовані системи розвідки SurveilSPIRE, які в основному використовуються для моніторингу великих ділянок місцевості з якомога меншою кількістю персоналу. Про це йдеться у пресрелізі концерну.

Що таке Skyranger, Skynex AA Systems та SurveilSPIRE?

Skynex – це нові 35-мм наземні зенітні артилерійські комплекси. Вони ведуть вогонь програмованими снарядами AHEAD, що робить її особливо ефективними для ураження малорозмірних повітряних цілей.

Заявляється, що для ефективного ураження одного малого БПЛА достатньо від одного до трьох 35-мм снарядів, що програмуються, при цьому вартість одного такого снаряда становить зараз близько 4000 євро. Ефективна дальність стрільби становить до 4,5 км.

SurveilSPIRE – це розвідувальні системи. Вони складаються з мобільних веж спостереження з обладнанням для відеоспостереження вдень і вночі, мінідронів з автопілотом і системи управління. У комплект поставки також входять транспортні засоби.

Вежі спостереження SurveilSPIRE можна завантажити на трейлери та швидко транспортувати до зони їх роботи. Для складання потрібно три людини, а робота повністю автоматизована.

Система включає бездротові канали зв’язку (4G і Starlink) для передачі відео на мобільний командний пункт. Сонячні панелі забезпечують тривалу роботу без кабелів живлення або джерела палива. Система базується на автопілотованих розвідувальних безпілотниках, які здійснюють патрулювання та польоти для виконання певних завдань. Це дозволяє перевіряти виявлені загрози, а оператор може ініціювати необхідні контрзаходи.

Читайте також:
Росіяни можуть отримати тактичні переваги, поки Україна чекає допомогу від США, - ISW Росіяни можуть отримати тактичні переваги, поки Україна чекає допомогу від США, - ISW
Посол України в Польщі пояснив, чому обмежили консульські послуги для громадян за кордоном Посол України в Польщі пояснив, чому обмежили консульські послуги для громадян за кордоном
Росія вкрала у ЗСУ технологію ураження цілей, – Bild Росія вкрала у ЗСУ технологію ураження цілей, – Bild
Австралія надасть Україні пакет допомоги на 100 млн доларів Австралія надасть Україні пакет допомоги на 100 млн доларів