USD
НБУ
39.67
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.52
Готівка
43.00
Втрати орків: 4 6 5 0 5 4 (+1124)
USD
НБУ
39.67
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.52
Готівка
43.00

СБУ викрила три схеми ухилення від призову

Середня вартість "послуг" становила від двох до восьми тисяч доларів
ухилення від призову
Джерело: Telegram СБУ

Служба безпеки України блокувала ще три схеми ухилення українців від призову. Про це повідомляє пресслужба СБУ.

У ході слідчо-оперативних дій в декількох областях України викрито сімох організаторів оборудок. За гроші вони пропонували потенційним призовникам уникнути мобілізації на підставі підроблених документів про стан здоров’я та шляхом нелегального перетину кордону.

Середня вартість таких "послуг" становила від двох до восьми тисяч доларів. Ціна залежала від кількості осіб і типу документа.

Так, у Київській області викрито членів Київського обласного бюро МСЕК, які за грошову винагороду оформляли групи інвалідності для чоловіків призовного віку.

У Вінницькій області знешкоджено групу осіб, які підробляли для своїх "клієнтів" медичні довідки із реквізитами лікарень, що знаходяться на тимчасово окупованих територіях півдня та сходу України. Серед організаторів схеми – викладач навчального закладу, лікар та айтішник.

На Закарпатті затримано двох мешканців Рахівського району. Вони пропонували ухилянтам втекти до ЄС через річку, яка знаходиться на межі кордону. У вартість "послуг" також входили рятувальні жилети для "безпечного" перетину рубежу.

Читайте також:
Посол України в Польщі пояснив, чому обмежили консульські послуги для громадян за кордоном Посол України в Польщі пояснив, чому обмежили консульські послуги для громадян за кордоном
Росія вкрала у ЗСУ технологію ураження цілей, – Bild Росія вкрала у ЗСУ технологію ураження цілей, – Bild
Австралія надасть Україні пакет допомоги на 100 млн доларів Австралія надасть Україні пакет допомоги на 100 млн доларів
"Страждає європейський середній клас": Орбан вкотре "прославився" заявою про Україну