Втрати росіян: 6 3 4 8 6 0 (+1060)
USD
НБУ
41.32
Готівка
41.60
EUR
НБУ
45.80
Готівка
46.30

Зеленський запровадив санкції проти колаборантів і компаній з РФ

Обмеження стосуються і компаній, що залучені до обслуговування аеродромів спільного базування МО РФ, ФСБ РФ, Нацгвардії РФ, на яких розміщується військова авіація

Президент України Володимир Зеленський

Джерело: відкриті джерела

Президент Володимир Зеленський підписав укази, якими ввів у дію рішення РНБО про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів. Санкції вводяться проти фізичних та юридичних осіб, колаборантів, окупантів та суб’єктів, які їм сприяють на ТОТ, – загалом 175 суб’єктів, йдеться у відповідних указах на сайті Офісу президента.

Штрафні заходи стосуються і компаній, що залучені до обслуговування аеродромів спільного базування МО РФ, ФСБ РФ, Нацгвардії РФ, на яких розміщується військова авіація.

Крім цього, в інший список потрапили 73 юридичні особи та 74 фізичні особи. Це ті, що залучені до обслуговування аеродромів спільного базування російських Міноборони, ФСБ, Нацгвардії, де розміщується військова авіація, та компанії, що транспортують військову техніку, боєприпаси, обладнання та запаси до ліній бойового зіткнення, імпортують підсанкційні товари, зокрема зброю, компоненти для ВПК з Ірану і КНДР.

У переліку, приміром, є "Авіакомпанія "АероСтан" із Киргизстану, літаки якої регулярно використовують для перевезень іноземної продукції до РФ в обхід санкційних обмежень, зокрема для підприємств російського ВПК.

Або ж "Новапорт Холдінг" – підприємство, що володіє або управляє контрольними пакетами акцій у вантажному терміналі Пулково та у 21 регіональних аеропортах Росії.

А "Транспортно-експедиторська компанія Північ-Південь" – компанія, яка спеціалізується на вантажних перевезеннях авіаційним та морським транспортом та виконувала замовлення в інтересах російського ВПК. Чи, наприклад, "Домодєдово Ерфілд" – здійснює управління міжнародним аеропортом Домодєдово, який задіяно у перевезенні зброї та обслуговування підсанкційної авіакомпанії).

Новини за темою: В Україні пропонують заборонити сайти і програми, розробники яких перебувають під санкціями

Нагадаємо, наприкінці серпня Володимир Зеленський своїм указом увів у дію рішення РНБО щодо продовження санкцій проти низки фізичних та юридичних осіб. Серед них є блогер Анатолій Шарій та ватажок "ДНР" Денис Пушилін. Обмеження, які запроваджені на 10 років, стосуються афілійованих з ними компаній та активів.

Читайте також:
РФ продала вкраденого зерна з т.о. територій України на майже мільярд доларів
Більш ніж на 90% усе виписано в плані перемоги України у війні, - Зеленський
Затримали двох підлітків, які на замовлення окупантів палили автівки військових у Києві та Краматорську
Парк бронеавтомобілів ЗСУ поповнився канадським Roshel Senator MRAP