Втрати росіян: 6 3 4 8 6 0 (+1060)
USD
НБУ
41.32
Готівка
41.60
EUR
НБУ
45.80
Готівка
46.30

За ув'язнення українців за нескоєні злочини: В Україні оголосили підозру так званим судді та слідчим генпрокуратури "ДНР"

За скоєне їм загрожує до пʼятнадцяти років позбавлення волі
Скріншот з відео
Джерело: Нацполіція

Слідчі Національної поліції України оголосили підозру судді "верховного суду" та слідчим "генеральної прокуратури" "ДНР" за ув'язнення українців за нескоєні злочини. Про це повідомили в пресслужбі Нацполіції.

Щоб зібрати достатню доказову базу, слідчі опрацювали вироки псевдосуддів і дослідили тисячі доказів, які є в показаннях цивільних та військових жертв насильницьких дій, а також статтях журналістів і звітах правозахисних організацій. 

"Уже оголошені перші підозри так званій судді "верховного суду" та двом слідчим "генеральної прокуратури ДНР" за участь в терористичній організації та державну зраду. За скоєне їм загрожує до п'ятнадцяти років позбавлення волі", – йдеться в повідомленні.

Правоохоронці також додали, що з часу тимчасової окупації Донеччини у 2014 році тотальному переслідуванню піддалися українські вчителі, журналісти, волонтери, священники, представники правоохоронних органів та учасники АТО.

Їх засуджують на десятиріччя позбавлення волі за вигадане найманство, шпіонаж, жорстоке поводження з полоненими тощо. А право на захист та норми міжнародного гуманітарного права при цьому окупанти ігнорують.

Нині українським правоохоронцям вдалося встановити причетність понад двадцяти представників силових та судових органів до незаконного кримінального переслідування та засудження за фальсифікованими підставами громадян України на території "республік".

Крім того, додають правоохоронці, через дії так званих суддів страждають також і цивільні.

У поліції наводять приклади, коли водія місцевого ДСНС засудили на 11 років нібито за шпіонаж, а 62-річна волонтерка опинилася у вʼязниці на три роки буцімто за публічні заклики до екстремізму чи пенсіонер-охоронець отримав 12 років увʼязнення за держзраду.

Новини за темою: Суд так званої "ДНР" присудив українському військовому довічний термін

Варто згадати ще й про інший приклад так званої судової діяльності "ДНР". У лютому там засудили 33-х українських військових до термінів від 27 до 29 років ув'язнення. Йшлося про засудження українських героїв із 36-ї бригади морської піхоти ВМС України та 17-ї танкової бригади.

Читайте також:
РФ продала вкраденого зерна з т.о. територій України на майже мільярд доларів
Більш ніж на 90% усе виписано в плані перемоги України у війні, - Зеленський
Затримали двох підлітків, які на замовлення окупантів палили автівки військових у Києві та Краматорську
Парк бронеавтомобілів ЗСУ поповнився канадським Roshel Senator MRAP