Втрати росіян: 6 2 3 9 9 0 (+1270)
USD
НБУ
41.09
Готівка
41.30
EUR
НБУ
45.59
Готівка
45.95

З початку війни Росія втратила трьох командирів престижного десантного полку

У перші тижні російського вторгнення під Миколаєвом було ліквідовано тодішнього командира 247-го полку полковника Костянтина Зізевського
Фото ілюстративне
Джерело: відкриті джерела

З початку повномасштабного вторгнення на територію України російські терористи втратили трьох командирів одного з найпрестижніших повітряно-десантних полків Росії. Про це повідомляє розвідка Міністерства оборони Британії.

Зазначається, що вищезгадані командири були ліквідовані, або ж пішли у відставку.

Наприклад, командир 247-го гвардійського десантно-штурмового полку полковник Василь Попов, ймовірно, загинув на Оріхівському напрямку на початку вересня 2023 року.

"Лише за кілька тижнів до цього, у серпні 2023 року, його попередник, полковник Пилип Попов, ймовірно, подав у відставку. Незалежні російські ЗМІ стверджують, що він зробив це на знак протесту проти того, що військові не змогли знайти тіла загиблих росіян", – йдеться в повідомленні.

У перші тижні російського вторгнення під Миколаєвом було ліквідовано тодішнього командира 247-го полку полковника Костянтина Зізевського.

Розвідка зазначає, що досвід 247-ї висвітлює надзвичайне виснаження і високу плинність кадрів у російських збройних силах, навіть серед відносно високопоставлених офіцерів.

Читайте також:
Латвія на початку 2025 року має намір провести міжнародний саміт "Коаліції дронів"
У Києві зловмисники намагалися проникнути на об'єкт Міноборони
У Вовчанську точаться бої всередині багатоповерхівок
Польща допоможе збивати російські ракети над Україною, щоб захистити АЕС