Втрати росіян: 6 2 3 9 9 0 (+1270)
USD
НБУ
41.09
Готівка
41.30
EUR
НБУ
45.59
Готівка
45.95

Вимагав 4 тис. доларів за "правильне вирішення питання": На Київщині суддю викрили на хабарництві

Його спіймали на гарячому при отриманні другого траншу неправомірної вигоди

СБУ та НАБУ викрили на хабарі суддю із Київщини

Джерело: СБУ

Правоохоронці викрили на хабарництві суддю Броварського міськрайонного суду Київської області. Він вимагав 4 тис. доларів за "правильне вирішення питання" під час судового засідання. Гроші ділок мав отримати двома частинами. Про це повідомили в Службі безпеки України.

За даними слідства, суддя одержав хабаря від представника однієї зі сторін у цивільній справі. За це обіцяв ухвалити рішення на користь цієї сторони, розповіли у відомстві. Його викрили на гарячому при отриманні другого траншу неправомірної вигоди у розмірі 3 тис. доларів.

"Частину неправомірної вигоди у сумі 1 тис. доларів він отримав раніше за прийняття ним рішення про витребування доказів у справі. Під час одержання другої частини неправомірної вигоди у сумі 3 тис. доларів за ухвалення ним у цей день рішення про стягнення боргу на користь позивача його викрили на гарячому детективи Національного бюро", – додали в Національному антикорупційному бюро України.

В Службі безпеки також розповіли, що під час обшуків у нього вилучили розфасовані в різні конверти 15,6 тис. доларів.

"Наразі судді повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою)", – зазначили у відомстві.

Зараз тривають слідчі дії та вирішується питання щодо обрання фігуранту запобіжного заходу.

Раніше ми писали, що в низці областей України податківці та митники попались на хабарях.

В Одеській області чиновниця Державної податкової служби вимагала 5 тис. доларів у місцевого підприємця, її викрили. Також на корупційних схемах погоріли одеські, львівські та житомирські митники, які брали гроші з імпортерів та підприємців. 

Читайте також:
За сприяння у вступі: У Києві на хабарі у дві тисячі доларів затримали проректора приватного вишу
У Харкові керівник популярного банку виявився агентом військової розвідки РФ, – СБУ
Колишній міліціонер допомагав росіянам атакувати Торецьк, виступаючи інформатором: СБУ його задаржала
Дискредитували Сили оборони: На Полтавщині й Закарпатті ліквідували дві ботоферми, які працювали на російські спецслужби