Втрати росіян: 6 5 0 6 4 0 (+1470)
USD
НБУ
41.21
Готівка
41.45
EUR
НБУ
45.96
Готівка
46.40

Відстрочка від мобілізації діє упродовж трьох місяців на період воєнного стану. Що робити далі

Усі, хто має відстрочку від мобілізації, повинні продовжити її після 9 листопада
Фото ілюстративне
Джерело: відкриті джерела

Відстрочка від мобілізації дається на період воєнного стану. Так як в Україні воєнний стан та мобілізацію оголошують на три місяці, після цього треба знову йти до ТЦК та поновлювати документ. Про це розповів речник обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки Полтавської області Роман Істомін.

Він нагадав, що відстрочку надають максимум на 90 днів. Втім, усі документи діятимуть до 9 листопада, після чого їх потрібно буде продовжити.

"Відстрочка, надана, наприклад 12 серпня, діє до 9 листопада. Тоді набуде чинності новий указ президента про продовження строку мобілізації, і чоловіки заново оформлюватимуть відстрочку або вона продовжиться через єдиний державний реєстр", – пояснив Істомін та зауважив, що чоловікам доведеться самостійно займатись цим процесом.

Як продовжити відстрочку

За словами речника ОТЦК та СП Полтавської області, для продовження строку дії відстрочки необхідно, щоб військовозобов'язаний подав на розгляд комісії заяву у паперовому або ж електронному вигляді. Зокрема через додаток "Резерв+".

"У разі продовження строку мобілізації, перевірка підстав на відстрочку здійснюється за допомогою єдиного державного реєстру призовників та резервістів", – уточнив він.

Якщо ж за допомогою реєстру не вдасться провести перевірку – ТЦК та СП повідомить військовозобов'язаному про необхідність надати відповідні документи.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський підписав закони про продовження воєнного стану та мобілізації в Україні. Таким чином їх продовжено на 90 днів – з 12 серпня до 9 листопада 2024 року.

Читайте також:
Сервіс рекрутингу у застосунку "Резерв+" запуститься у жовтні
ТЦК приходить на металургійні заводи і мобілізує працівників, – президент "Укрметалургпрому"
Ухилення від мобілізації: На Волині працівниця ТЦК отримала штраф за 600 доларів хабаря
В Україні припинили мобілізацію обмежено придатних до 25 років