Втрати орків: 4 6 5 0 5 4 (+1124)
USD
НБУ
39.67
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.52
Готівка
43.00

Вчені створили деталізовану мапу Марса

Науковці зможуть розширити пошуки відповіді на питання, чому на Марсі зникла вода
Карта Марсу
Джерело: скріншот

Група вчених під керівництвом Нью-Йоркського університету Абу-Дабі (NYUAD) і Центру космічної науки Об’єднаних Арабських Еміратів (ОАЕ) створили детальну мапу Марса. Про це повідомляє видання Space.com.

Нова карта Марса показує Червону планету в приголомшливих деталях, відкриваючи безліч захоплюючих геологічних особливостей, як видно з орбіти. Карта високої роздільної здатності може допомогти вченим відповісти на низку актуальних питань про Марс, зокрема про те, чому на ньому зникла вода, а також все живе.

Щоб створити карту, керівник групи та дослідник Дімітр Атрі та команда взяли понад 3000 спостережень з бортової системи зображення Hope, Emirates Exploration Imager, зроблених протягом одного марсіанського року, тобто періоду, еквівалентного двом рокам тут, на Землі, і з’єднали їх разом, щоб створити кольорову композицію. Отримана карта показує багато основних геологічних особливостей Червоної планети у високій роздільній здатності.

"Ми плануємо зробити нашу мапу доступною для всієї планети як частину нового та вдосконаленого атласу Марса, над яким ми працюємо, і буде доступна як англійською, так і арабською мовами після публікації", – йдеться у заяві Дімітра Атрі.

Раніше ми писали, що астрономи знайшли нову планету, на якій може бути життя.

Теги: космос
Читайте також:
В Японії скасували запуск першої приватної космічної ракети
Повідомлення про ядерну російську зброю в космосі можуть бути реальними, – експерт
Здатна знищувати супутники. Чим небезпечна ядерна космічна зброя Росії
Астрономи знайшли екзопланету, яка може бути придатною для життя