Втрати росіян: 6 2 3 9 9 0 (+1270)
USD
НБУ
41.09
Готівка
41.30
EUR
НБУ
45.59
Готівка
45.95

Українці на захоплених територіях ігнорують псевдовибори РФ

Росіяни продовжують фальсифікувати "збір підписів" на підтримку Путіна
Українці ігнорують псевдовибори РФ
Джерело: відкриті джерела

Українці на тимчасово окупованих територіях ігнорують загарбників у їх прагненні зібрати якнайбільше підписів на псевдовибори у РФ. Навіть під дулами автоматів у росіян вдалось зібрати в українців не більше ніж п'ять тисяч підписів. Про це інформує Центр національного спротиву.

"На тимчасово окупованих територіях триває фарс під назвою "вибори президента РФ". В межах цього пропагандистського дійства, яке направлене на створення ілюзії підтримки окупації з боку місцевих, росіяни наразі збирають підписи у підтримку "кандидата" Володимира Путіна, який офіційно є міжнародним злочинцем", – йдеться в повідомленні ЦНС.

Зазначається, що відповідні підписи збирають "волонтери", які обходять будинки місцевих у супроводі російських військових. Втім, попри примусовість процесу, організацію збору серед працівників "держустанов", наразі ворог зібрав не більше ніж п'ять тисяч підписів. У Центрі національного спротиву закликали українців і надалі ігнорувати ініціативи окупантів, не брати участь у "виборах" та не відчиняючи дверей приспішникам РФ.

Новини за темою: СБУ оголосила підозру керівникам центрвиборчкому РФ, які проводили "вибори" на окупованих територіях

Вибори у Росії

У РФ вибори президента триватимуть три дні – з 15 по 17 березня 2024 року. 8 грудня російський диктатор Володимир Путін офіційно заявив про намір знову переобиратися.

Як писав Reuters, у такому разі Путін зможе залишатися при владі щонайменше до 2030 року. Причому прессекретар президента Росії Дмитро Пєсков уже заявив, що Путіна переобирають із результатом у 90% голосів.

Окупанти в рамках підготовки до виборів уже почали завозити "агітаторів" на тимчасово окуповані території України. Напередодні стало відомо, що ЦВК РФ ухвалила постанову, згідно з якою вибори-2024 пройдуть на захопленій частині України.

Нагадаємо, Росія значно активізувала маховик залякування та репресій у зв’язку з підготовкою до так званого виборчого процесу та "переобрання" Путіна, а також задля виявлення противників російського поневолення.

Раніше Міністерство закордонних справ України у відповідь на заяву Путіна про вибори РФ на окупованих територіях заявило, що плани Росії провести вибори президента на тимчасово окупованих територіях України є незаконними й нікчемними. МЗС наголошує на тому, що включення голосів, які були отримані на тимчасово окупованих територіях, поставить під сумнів легітимність всього результату виборів президента Росії.

Читайте також:
88% українців переконані в спільному майбутньому з мешканцями територій, окупованих у 2022 році, – опитування
Рада може спростити процес отримання компенсації за зруйноване житло на окупованих територіях: Зареєстровано законопроєкт
Вибори у Венесуелі: Америка визнала переможцем опонента Мадуро
Новообраний президент Ірану склав присягу під скандування "Смерть Америці та Ізраїлю"