Втрати орків: 4 7 2 1 4 0 (+1270)
USD
НБУ
39.64
Готівка
39.90
EUR
НБУ
42.30
Готівка
42.95

Український бізнес може отримати до 90 тис. доларів: Умови

Пріоритетними галузями для надання грантової підтримки є інформаційні технології, інжиніринг, виробництво, а також креативні індустрії та послуги
Джерело: відкриті джерела

Агентство США з відновлення USAID оголосило грантову програму для українського бізнесу обсягом фінансування у 2 млн доларів. Про це повідомляє пресслужба Мінекономіки.

Зазначається, що програма "Конкурентоспроможна економіка України" спрямована на підтримку участі українського бізнесу в міжнародних торговельних заходах. У рамках програми передбачено надання близько 30 грантів з обсягом від 35 до 90 тис. доларів. 

"Попри війну підприємці продовжують працювати та експортувати за кордон, просуваючи бренд України на світовій торговій арені. Грантова підтримка від наших міжнародних партнерів – це можливість для бізнесу реалізувати нові проєкти, знайти бізнес-партнерів, диверсифікувати виробництво і експорт", – зазначила перша віцепрем’єрка – міністерка економіки Юлія Свириденко.

Пріоритетними галузями для надання грантової підтримки є інформаційні технології, інжиніринг, виробництво, а також креативні індустрії та послуги. Також програма відкрита до заявок на підтримку інших секторів, які відповідають критеріям відбору. Агентство також заохочує брати участь бізнеси, які не мають досвіду співпраці з міжнародними донорами.

Прийом заявок триватиме до 15 вересня 2023 року включно. Прийом та розгляд заявок буде відбуватися поетапно з дедлайнами: 

  • 25 червня (для торгових заходів з 20 серпня 2023 року до 14 лютого 2024 року);
  • 15 вересня 2023 року (для торгових заходів з 15 лютого 2024 року до 15 серпня 2024 року).

Програма "Конкурентоспроможна економіка України" реалізується у партнерстві з Мінекономіки, Мінцифри, Українським фондом стартапів та Офісом з розвитку підприємництва та експорту.

Читайте також:
Велика Британія дозволяє Україні бити по РФ своєю зброєю і надаватиме понад 3 млрд доларів допомоги щороку
Україна вийшла на довоєнний рівень експорту, побивши рекорд у квітні
Рекордні понад 74 тисячі ФОПів відкрили в Україні від початку року
Мобілізація по-новому, зміни в ПДР та старт НМТ-2024: Які зміни принесе українцям травень?