Втрати орків: 4 7 5 3 0 0 (+1040)
USD
НБУ
39.53
Готівка
39.85
EUR
НБУ
42.31
Готівка
42.90

У період окупації міста працював на рашистів: СБУ затримала чинного посадовця Херсонської ОВА

Чоловік добровільно погодився увійти до створеного агресором "головного управління міністерства внутрішніх справ Херсонської області"
Посадовець Херсонської ОВА, який працював на рашистів
Джерело: СБУ

Служба безпеки України затримала ще одного колаборанта у ході стабілізаційних заходів у звільненому Херсоні. Фігурантом виявився посадовець Херсонської обласної військової адміністрації. Про це повідомляє пресцентр СБУ.

Зазначається, що у період тимчасової окупації міста чоловік добровільно погодився увійти до створеного агресором "головного управління міністерства внутрішніх справ Херсонської області".

"Там його призначили "старшим експертом відділення бухгалтерських і фінансово-аналітичних експертиз експертно-криміналістичного центру". До його "обов’язків" входила підготовка так званих експертиз фінансової діяльності підприємств", – йдеться в повідомленні.

"Експертизи" потрібні були для фабрикування справ проти патріотично налаштованих власників українських компаній на захопленій частині регіону.

Встановлено, що під час перебування у лавах окупаційного органу ворожий поплічник їздив до Москви на "курси підвищення кваліфікації". Після визволення обласного центру фігурант спочатку "заліг на дно", а згодом знову влаштувався до місцевої ОВА.

Втім, співробітники СБУ викрили зловмисника, задокументували його злочинні дії і затримали.

Під час обшуків за адресою його проживання виявлено:

  • роздруковані закони, накази та інструкції МВС РФ з питань організації підготовки судових експертиз в експертно-криміналістичних підрозділах органів внутрішніх справ Росії;
  • документи, які підтверджують його стажування в Москві.

Наразі затриманому повідомлено про підозру за ч. 7 ст. 111-1 Кримінального кодексу України (колабораційна діяльність, добровільне зайняття громадянином України посади в незаконних правоохоронних органах, створених на тимчасово окупованій території).

Суд обрав йому запобіжний захід у виді тримання під вартою. Триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину. Зловмиснику загрожує до 15 років тюрми.

Читайте також:
Окупанти посилили штурми на півдні України, щоб здобути чергові "перемоги" до свят, – Плетенчук
Напередодні Великодня СБУ попереджає про спроби РФ створити конфлікти серед релігійних громад України
Зеленський звільнив главу Департаменту кібербезпеки СБУ Вітюка
Митрополиту УПЦ (МП) Луці СБУ повідомила про підозру: Провокував релігійну ненависть