Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

У Німеччині знайшли понад 160 українських дітей, яких депортували до РФ

Цих дітей розшукують як примусово переміщених на тимчасово окуповані території або депортованих до Росії та Білорусі
Україна звинувачує РФ в геноциді через депортацію дітей
Джерело: відкриті джерела

У Німеччині знайшли 161 українську дитину, яких Росія викрала з тимчасово окупованих територій. Про це повідомив голова Національної поліції України Іван Виговський під час зустрічі з президентом Федерального відомства кримінальної поліції Німеччини Гольгером Мюнхом у Берліні, передає "Укрінформ".

"Завдяки нашій співпраці з правоохоронними органами ФРН за напрямом документування воєнних злочинів Російської Федерації, а саме депортації та примусового переміщення українських дітей, встановлено місцеперебування в Німеччині 161 української дитини, яку розшукують як примусово переміщену на тимчасово окуповані території або депортовану до РФ та Білорусі", – заявив він.

Комі того, Виговський розповів, що Росія вдається до використання як інструменту гібридної війни організованої злочинності, зокрема, залучає так званих "злодіїв у законі", зокрема й на території Німеччини.

Новини за темою: Сотні українських дітей, вивезених з України, кинули напризволяще в російських дитбудинках

За його словами, збільшення чисельності українських громадян у Німеччині призвело також до збільшення фактів участі окремих осіб у незаконній діяльності, зокрема, нелегальному переправленні мігрантів. Водночас Україна зацікавлена у зменшенні таких інцидентів.

Викрадення Росією українських дітей

Як відомо, за останніми даними, у Реєстрі зниклих безвісти за особливих обставин налічується 2 тисячі 123 дитини. Там містяться відомості про тих осіб, хто був примусово переміщений в межах окупованих територій або ж депортований на територію РФ чи Білорусі.

Раніше Україна звинуватила РФ у спробах викорінити українську ідентичність дітей і заявила, що ймовірне викрадення до 20 тис. з них є геноцидом.

Це питання призвело до того, що Міжнародний кримінальний суд висунув Путіну звинувачення у воєнних злочинах разом із російською уповноваженою з прав дітей Марією Львовою-Бєловою. 

Пізніше ПАРЄ закликала парламенти Європи визнати депортацію українських дітей воєнним злочином.

Читайте також:
Мінекономіки скасувало бронь від мобілізації для співробітників букмекерської контори та служби доставки
Військові можуть заповідати виплату одноразової грошової допомоги родичам на випадок загибелі: Уряд ухвалив постанову
Військовозобов’язаним видаватимуть спеціальні штрихкоди
Стало відомо про перші розстріли цивільних у Вовчанську