Втрати орків: 4 8 6 9 4 0 (+1510)
USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35

У незареєстрованих волонтерів можуть стягувати податки на користь держави, – нардеп

Фінансові установи можуть перевіряти збори незареєстрованих волонтерів за минулий рік
Джерело: відкриті джерела

Фінансові установи можуть перевіряти збори незареєстрованих волонтерів за 2022 рік і стягувати податки на користь держави. Про це розповіла член комітету з питань фінансів Ольга Василевська-Смаглюк в ефірі телеканалу "Рада".

Вона зазначила, що Реєстр волонтерів існує з 2014 року, і з листопада до 31 грудня 2022 року всі охочі мали змогу зареєструвати збори на власні картки як волонтерські.

Водночас Василевська-Смаглюк наголосила, що Податкова служба не зможе перевірити незареєстрованих волонтерів за минулий рік, однак у держави важелі є.

"Якщо ви станете до реєстру волонтерів сьогодні, а гроші на картку збирали торік, то, можливо, держава в особі банківської установи може поставити запитання: чи сплатили ви податки?" – пояснила вона.

Раніше

У Києві співробітники поліції викрили шахрайську схему. Троє організаторів угруповання зареєстрували фіктивні організації, які видавали за благодійні фонди. У такий спосіб вони привласнили понад 10 млн гривень. 

Також в січні повідомлялося, що Зеленський підписав указ, яким забороняється перетин кордону майже всім держслужбовцям, прокурорам, суддям та депутатам. Важливо, що згідно з цим же указом СБУ має перевірити волонтерську систему "Шлях", щоб закрити єдину можливу корупційну шпарину для виїзду чоловіків за кордон. 

Читайте також:
СБУ вбачає загрозу сплаті податків до держбюджету від касових апаратів
У Києві викрили енергетичну компанію, що не сплатила 132 мільйони гривень податків
В Україні кількість "кас у смартфоні" вдвічі перевищує традиційні
Деяких підприємців оминуть податкові перевірки: Парламент підтримав законопроєкт про "клуб білого бізнесу"