Втрати орків: 4 9 2 2 9 0 (+1210)
USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45

У Києві викрили енергетичну компанію, що не сплатила 132 мільйони гривень податків

Гроші вже відшкодували у повному обсязі
У Києві енергетична компанія не сплатила 132 мільйони гривень податків
Джерело: Бюро економічної безпеки України

У Києві правоохоронці викрили керівників енергетичної компанії в умисному ухиленні від сплати податків в особливо великих розмірах. Йдеться про 132 мільйони гривень. Цю суму вже відшкодували бюджету у повному обсязі, повідомляє Бюро економічної безпеки України.    

За даними слідства, виконуючий обов’язки генерального директора та директор компанії з виробництва електроенергії не сплатили екологічний податок за викиди забруднюючих речовин в повітря та податок за розміщення відходів виробництва.

"Несплата податків відбулась незважаючи на те, що на розрахункових рахунках компанії було достатньо коштів, про що службові особи достовірно знали", – зазначили в Бюро.

Фактично за три квартали до місцевих бюджетів не надійшло понад 132 мільйони гривень.

"Під час розслідування кримінального провадження, до повідомлення фігурантам про підозру за ч. 3 ст. 212 Кримінального кодексу України, детективи БЕБ забезпечили сплату податків до бюджету у повному обсязі", – додали у відомстві.

Тепер за умисне ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах керівництву компанії загрожує штраф від 255 тис. гривень до 425 тис. гривень з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна.

Раніше ми писали, що гендиректор комунальної корпорації разом зі спільниками розікрав майже 10 млн гривень на ремонті доріг у Києві. Попри вимоги тендерної документації, ділки змінили тип асфальтного покриття, що значно гірший за своїми якісними показниками.

Читайте також:
Зеленський заявив, що для захисту критичної інфраструктури України нині потрібно мінімум сім систем ППО
Економне використання електроенергії має стати новою звичкою для всіх нас, – Шмигаль
Уряд виділив 1,5 млрд гривень для відновлення Трипільської та Зміївської ТЕС
У Києві можуть продовжити відключення світла до ранку 17 травня: Дефіцит в енергосистемі – значний