Втрати росіян: 6 5 0 6 4 0 (+1470)
USD
НБУ
41.21
Готівка
41.45
EUR
НБУ
45.96
Готівка
46.40

У Харкові військовий ЗСУ наводив російські ракети на свою бригаду

Зраднику загрожує довічне позбавлення волі з конфіскацією майна
Під час затримання
Джерело: Telegram СБУ

У Харкові затримали нещодавно мобілізованого 45-річного мешканця міста, якого у серпні цього року дистанційно завербувала воєнна розвідка РФ. За вказівкою окупантів зрадник мав скоригувати повітряний удар по одному з підрозділів своєї бригади ЗСУ, інформує пресслужба СБУ.

В обмін на це російська спецслужба обіцяла "евакуювати" агента до країни-агресорки, де він планував вступити до ворожого війська і воювати проти України.

Для наведення вогню він позначив потрібні локації на гугл-карті та відправив відповідний скріншот своєму російському куратору.

"Уже перед ворожим обстрілом зрадник повинен був приїхати до визначеного місця на передовій, а окупанти мали створити для нього "коридор" для переходу лінії фронту. Але українські спецслужби затримали його на етапі підготовки до "евакуації" в РФ", – йдеться в повідомленні.

Під час обшуку в колаборанта вилучили мобільні телефони, які він використовував для зв’язку з російською спецслужбою.

Наразі зловмиснику повідомили про підозру в держзраді, вчиненій в умовах воєнного стану. Чоловік перебуває під вартою без права внесення застави. Йому загрожує довічне позбавлення волі з конфіскацією майна.

До речі, нещодавно правоохоронці повідомили про підозру в державній зраді трьом агентам спецслужб РФ, серед яких були колишні та діючі правоохоронці Миколаєва.

Читайте також:
Трамп перед зустріччю з Зеленським зробив заяву про мир в Україні
Смертельна ДТП: У Ніжині один з керівників райуправління поліції збив військовослужбовця
Голові Центробанку РФ Набіулліній СБУ оголосила підозру
Захист України від кібератак з боку Росії посилять Канада і Франція