Втрати орків: 4 6 7 4 7 0 (+1320)
USD
НБУ
39.67
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.52
Готівка
43.00

Суд заочно арештував колишнього нардепа від" ОПЗЖ" Рената Кузьміна. У чому його підозрюють?

Екснардепу загрожує до 15 років з конфіскацією майна
Джерело: відкриті джерела

Суд обрав колишньому народному депутату від забороненої "ОПЗЖ" Ренату Кузьміну запобіжний захід у виді тримання під вартою. Про це повідомляє пресслужба ДБР.

Альтернатива у вигляді застави не передбачена.

Рената Кузьміна підозрюють у державній зраді. Працівники ДБР встановили, що екснардеп напередодні та на початку повномасштабного вторгнення РФ розміщував у ЗМІ пропагандистські матеріали на шкоду Україні. 

"Зокрема, починаючи з березня 2021 року та навіть після повномасштабного вторгнення, Ренат Кузьмін озвучував у своїх виступах, повідомленнях у соціальних мережах та на власному сайті інформацію, яка мала пропагандистський характер", – зазначили у Бюро.

Метою було формування у суспільстві антиукраїнського настрою та інформаційного впливу для шкоди суверенітету, територіальній цілісності, недоторканості та безпеці держави.

Кваліфікація

Дії підозрюваного кваліфіковано за ч. 1 ст. 111 КК України (державна зрада), за що передбачено покарання у вигляді позбавлення волі до 15 років з конфіскацією майна.

Раніше

Ще у січні Верховна Рада достроково припинила повноваження народних депутатів Віктора Медведчука, Тараса Козака, Андрія Деркача, Рената Кузьміна та Андрія Аксьонова.

До того президент Володимир Зеленський позбавив Медведчука, Козака, Деркача і Кузьміна громадянства України. 

Читайте також:
Напад на поліцейських на Вінниччині: Зловмисникам допомагали інші військові
Загинули військові і травмувались рятувальники: В ДБР встановлюють обставини вибухів на парковці у Миколаєві
Військовим, які розстріляли патрульного на Вінниччині, оголосили про підозру у посяганні на життя правоохоронця, а також у дезертирстві
Пообіцяли зробити "волонтерами" системи "Шлях" за 15 тис. доларів. У Львівській області викрили шахраїв