Втрати росіян: 6 3 4 8 6 0 (+1060)
USD
НБУ
41.32
Готівка
41.60
EUR
НБУ
45.80
Готівка
46.30

Румунія передає Україні систему Patriot

Терміни передачі ЗРК Patriot поки не визначені, однак Бухарест зацікавлений у тому, щоб цей процес відбувся якнайшвидше
Patriot
Джерело: скріншот

Румунія передає Україні систему протиповітряної оборони Patriot, що передбачала безпекова угода між обома країнами. Відповідний указ підписав президент країни Клаус Йоганніс, йдеться на сайті очільника держави.

Так, Йоганніс оприлюднив ініційований урядом законопроєкт про передачу Україні зенітно-ракетного комплексу Patriot. А напередодні документ підтримав парламент Румунії.

"Тепер румунський уряд має вжити необхідних заходів для відновлення наземного потенціалу протиповітряної оборони. Тобто закупити ще один Patriot для захисту свого неба на заміну того, який передадуть Україні", – пишуть місцеві ЗМІ.

Що передувало?

Зауважимо, 30 серпня Міністерство оборони Румунії скерувало до парламенту законопроєкт щодо передачі Україні зенітно-ракетного комплексу Patriot. Документ передбачав передачу одного з семи Patriot, придбаних у США, у конфігурації 3+.

А 2 вересня Верхня палата парламенту Румунії схвалила урядовий законопроєкт про передачу Україні зенітно-ракетного комплексу Patriot.

Варто додати, що ця конфігурація є найсучаснішим варіантом системи Patriot і використовується Сполученими Штатами Америки і майже 20 іншими союзниками.

Терміни передачі Україні ЗРК Patriot поки не визначені, однак Бухарест зацікавлений у тому, щоб цей процес відбувся якнайшвидше.

Як відомо, зенітно-ракетний комплекс Patriot – це передова система протиповітряної оборони, розроблена США для захисту від ракетних та авіаційних атак. Вона здатна вражати тактичні балістичні ракети, крилаті ракети та літаки. Patriot широко використовується як у США, так і в багатьох країнах світу.

Читайте також:
РФ продала вкраденого зерна з т.о. територій України на майже мільярд доларів
Більш ніж на 90% усе виписано в плані перемоги України у війні, - Зеленський
Затримали двох підлітків, які на замовлення окупантів палили автівки військових у Києві та Краматорську
Парк бронеавтомобілів ЗСУ поповнився канадським Roshel Senator MRAP