Втрати росіян: 6 3 4 8 6 0 (+1060)
USD
НБУ
41.32
Готівка
41.60
EUR
НБУ
45.80
Готівка
46.30

Розкрадання при закупівлі трансформаторів на "Харківобленерго": Ще двом учасникам схеми оголосили підозру

Загалом кількість підозрюваних у цій справі становить семеро осіб

Фото ілюстративне

Джерело: відкриті джерела

Національне антикорупційне бюро і Спеціалізована антикорупційна прокуратура повідомили про підозру ще двом учасникам організованої групи, яка заволоділа коштами АТ "Харківобленерго" під час закупівлі енергетичного обладнання. Про це інформує пресслужба НАБУ.

"Йдеться вже про директора із загальних питань АТ "Харківобленерго" та керівника ще одного комерційного підприємства", – зазначається в повідомленні.

Загалом кількість підозрюваних у цій справі становить семеро осіб, додають у Нацбюро.

Нагадаємо, у 2021 році в.о. генерального директора АТ "Харківобленерго" у змові з контролером низки комерційних підприємств – постачальників енергетичного обладнання створили організовану групу. Туди також увійшли й інші співробітники товариства.

Упродовж квітня – вересня 2021 року керівник АТ "Харківобленерго" обрав дві "потрібні компанії переможцями закупівель 11 904 одиниці трансформаторного обладнання та 79 425 одиниць електровимірювальних приладів (лічильників та допоміжного обладнання) за завищеною на 132,5 млн гривень вартістю. 

Натомість ціну окремих компонентів обладнання підняли вп’ятеро. Допомагали реалізовувати схему керівник відділу Харківської торгово-промислової палати та оцінювач.

Після того як в АТ "Харківобленерго" проводили слідчі дії, ділки вирішили на початку 2023 року повністю зупинити реалізацію плану і не продовжувати виконання договору. Двох співорганізаторів злочинної схеми затримали, встановлюють все коло осіб, причетних до вчинення злочину.

Новини за темою: Розкрадання понад 88 млн гривень при реконструкції адмінбудівлі: Ексголова ДМС отримав підозру

Також ми повідомляли, що колишньому начальнику КП "ШЕУ Солом’янського району міста Києва" та головному інженеру, які переплатили майже 800 тисяч гривень під час закупівлі асфальтобетонних сумішей, повідомили про підозру.

Читайте також:
Росія авіабомбами вдарила по багатоповерхівці у Харкові: Зруйновано верхні поверхи
Колишній нардеп та ексголова КМДА отримав підозру в ухиленні від сплати понад 70 млн гривень податків
Ідентифіковано генерала РФ, який наказував захопити Харків
Побиття ветерана на Черкащині: Поліція затримала підозрюваного в нападі