Втрати орків: 4 7 5 3 0 0 (+1040)
USD
НБУ
39.40
Готівка
39.80
EUR
НБУ
42.34
Готівка
42.90

Росія втратила в Україні 15 новітніх танків Т-90М "Прорив", – Генштаб

РФ не може запустити серійне виробництво цих танків через санкції
Джерело: wikipedia

Російська армія з початку повномасштабного вторгнення втратила в Україні 15 одиниць новітніх танків Т-90М "Прорив", який окупанти називають "непереможним". Про це під час брифінгу Military Media Center заявив представник Центру досліджень трофейного і перспективного озброєння та військової техніки Генерального штабу ЗСУ старший лейтенант Андрій Рудик.

"Санкції перетворили виробництво Т-90М із серійного на поштучне. За даними з відкритих джерел, РФ мала на озброєнні лише 100 одиниць такої техніки напередодні широкомасштабної агресії проти України", – сказав він.

При цьому зазначив, що без іноземних комплектуючих цей танк неможливо не тільки серійно виробляти, він стає погіршеною версією радянського Т-72Б.

"Міфи про так звану непереможність і досконалість Т-90М і самодостатність, високотехнологічність російського танкобудування розбилися об незламність ЗСУ. На сьогоднішній день ЗС РФ втратили в Україні 15 одиниць Т-90М, і це йдеться лише про ті випадки, які були зафіксовані на фото або відео", – наголосив представник Генштабу.

Тим часом він не виключив, що окупанти втратили набагато більше одиниць зазначеної техніки. Наразі росіяни практично не використовують Т-90М під час ведення бойових дій.

При цьому ворог змушений розконсервувати старі танки Т-62 і Т-72, на яких відсутній навіть динамічний захист. Однак Москва має великі запаси цих старих радянських танків.

Танк Т-90М

Т-90М "Прорив" – нова модифікація Т-90А, створена в ході дослідно-конструкторської роботи "Прорив-3". Вперше ця машина була представлена на міжнародному форумі в 2018 році.

Перші танки передали на озброєння ЗС РФ 2020 року, а серійне виробництво їх розпочалося лише 2021-го.

Вартість одного такого танка оцінюють приблизно в 4,5 млн доларів.

Читайте також:
Керівників ТЦК, причетних до мобілізації "заброньованих" громадян, притягатимуть до відповідальності, а зменшити черги в ТЦК допоможе лише цифровізація: Федієнко про мобілізацію в Україні
Путін прагне захопити Харків і Київ: Чи почне Росія наступ?
"Зграя" однодумців, яка приходить на поміч усім українцям. Розмова із співзасновником громадської організації Олексієм Юдкевичем
Країни ЄС отримали пропозицію 14 пакета санкцій проти Росії. Він містить обмеження на імпорт СПГ