Втрати росіян: 6 3 4 8 6 0 (+1060)
USD
НБУ
41.32
Готівка
41.60
EUR
НБУ
45.80
Готівка
46.30

Росія перекинула кілька бойових підрозділів з Покровського напрямку у Курську область, – ISW

Військові РФ, які мали посилити наступ у Донецькій області, поїхали відбивати Курську

Військовий РФ. Фото ілюстративне

Джерело: відкриті джерела

Частину військ, які мали посилити наступальну операцію на Покровському напрямку, РФ перекинула до Курської області. Аналітики американського Інститут вивчення війни вважають, що наступ ЗСУ у Курській області ефективний, адже забирає додаткові сили окупантів з найгарячіших напрямків фронту.

Зазначається, що з Покровського напрямку в Курську область передислокували принаймні роту 15-ї окремої мотострілецької бригади РФ (2-га загальновійськова армія, ЦВО). Деякі російські та українські спільноти також заявили, що невизначені підрозділи 15-ї ОМСБр передислокувалися в Курську область.

Росія також передислокувала частини 1-ї "Слов’янської" мотострілецької бригади (1-й армійський корпус "ДНР" (АК) з Донецького напрямку в Курську область.

Аналітики пишуть, що, скоріше за все, ці передислоковані частини були резервними. Російське командування мало намір використати їх для посилення свого угруповання на цих напрямках і відвернення загрози передчасного завершення операції.

"Рішення передислокувати обмежені підрозділи в Курську область замість залучення до операції із захоплення Покровська чи Торецька свідчить про те, що російське військове командування не змогло повністю ізолювати свої пріоритетні наступальні операції в Донецькій області від потреби в живій силі", – йдеться в публікації.

Дослідники вважають, що російське командування досі ухилялося від передислокації сил, запланованих для участі в наступальних операціях на Торецькому чи Покровському напрямках, до оборони в Курській області і поки що переважно стягувало сили з менш пріоритетних напрямків – півночі Харківської області, лінії Куп’янськ – Сватове – Кремінна та заходу Запорізької області.

В ISW зробили висновок, що передислокація обмежених частин 15-ї та 1-ї мотострілецьких бригад не матиме миттєвого впливу на бойову обстановку на Покровському чи Торецькому напрямках, проте можна очікувати подальших подібних рухів.

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг повідомив, що наступ ЗСУ у Курській області являється законним, адже Україна вимушена захищатися.

Тим часом у Росії взялися за створення нових загонів територіальної оборони для захисту Курської області. В Інституті вивчення війни заявляють, що рішення Кремля про створення нових загонів для захисту Курської області прийнято через те, що там не хочуть забирати своїх військових зі Східного напрямку, щоб не провалити наступ. Також аналітики вважають, що Путін не хоче проводити тотальної мобілізації для захисту російських територій, щоб не викликати невдоволення серед населення.

Так, тиждень тому влада Курської області оголосила про створення добровільного загону БАРС-Курськ. Чиновники обіцяють, що всі хто вступить до формування, служитимуть винятково на території Курської області. 

Читайте також:
РФ продала вкраденого зерна з т.о. територій України на майже мільярд доларів
Більш ніж на 90% усе виписано в плані перемоги України у війні, - Зеленський
Затримали двох підлітків, які на замовлення окупантів палили автівки військових у Києві та Краматорську
Парк бронеавтомобілів ЗСУ поповнився канадським Roshel Senator MRAP