Втрати росіян: 6 3 4 8 6 0 (+1060)
USD
НБУ
41.32
Готівка
41.60
EUR
НБУ
45.80
Готівка
46.30

РФ, імовірно, перекинула на Курщину війська, які мали наступати на Покровському напрямку, – ISW

Однак Путін, схоже, намагається зберегти російський наступ на Покровськ відтермінуванням звільнення Курської області

Військовий РФ. Фото ілюстративне

Джерело: відкриті джерела

Наступ ЗСУ в Курській області змусив Росію перекинути частину військ, які, ймовірно, були призначені для майбутніх атак на Покровському напрямку. Про це пишуть аналітики американського Інституту вивчення війни (ISW).

Як відомо, протягом кількох тижнів експерти спостерігали ознаки того, що російське командування перекидає війська з північної частини Харківської області, лінії Куп'янськ – Сватове – Кремінна та західної частини Запорізької області – до Курської області Росії.

Але зараз аналітики помітили, що командування РФ перекидає в Курський регіон сили, які, ймовірно, були призначені для майбутніх більш пріоритетних наступальних операцій на Покровському напрямку.

В ISW зауважили, що Москва до нинішнього часу уникала передислокації боєздатних і досвідчених передових підрозділів, які, ймовірно, будуть необхідні для витіснення ЗСУ з Курської області.

Новини за темою: Росія вдарила по цивільній інфраструктурі у Львові та Кривому Розі, є загиблі, зокрема діти

Водночас, на їхню думку, заява президента України Володимира Зеленського про те, що українські сили планують утримувати територію регіону протягом невизначеного часу, передбачає, що ЗСУ збережуть позиції на території площею понад 1100 квадратних кілометрів, допоки Путін не вирішить залучити вищезгадані сили.

При цьому там вважають, що Путін намагається зберегти російський наступ на Покровськ відтермінуванням звільнення Курської області. Однак операція ЗСУ, ймовірно, "матиме безліч інших важливих впливів на російські військові операції в різні періоди часу незалежно від його впливу на поточну операцію в Покровську".

Водночас у Генштабі ЗСУ повідомляють, що за добу на Покровському напрямку українські захисники відбивали 61 атаку ворога. Окупанти намагалися просуватись неподалік Зеленого Поля, Воздвиженки, Миролюбівки, Новотроїцького та Селидового.

Нагадаємо, Збройні сили України закінчили зачистку на лінії наступу Мала Локня – Погребки в Курській області Росії.

Читайте також:
РФ продала вкраденого зерна з т.о. територій України на майже мільярд доларів
Більш ніж на 90% усе виписано в плані перемоги України у війні, - Зеленський
Затримали двох підлітків, які на замовлення окупантів палили автівки військових у Києві та Краматорську
Парк бронеавтомобілів ЗСУ поповнився канадським Roshel Senator MRAP