Втрати орків: 4 8 9 8 7 0 (+1410)
USD
НБУ
39.43
Готівка
39.90
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.40

Пригожин пародіює Путіна і мітить у президенти РФ, – ISW

Власник ПВК "Вагнера" у майбутньому може посилити інформаційні атаки на Кремль
Джерело: відкриті джерела

Власник ПВК "Вагнера" Євген Пригожин нещодавно дав своєму виданню велике інтерв'ю, яке візуально майже на 100% копіює різноманітні інтерв'ю президента РФ Володимира Путіна. Це може свідчити про початок президентської кампанії Пригожина або для інформаційного тролінгу Кремля, йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW).

Аналітики ISW нагадують, що Пригожин зазвичай дає інтерв'ю у динаміці, перебуваючи на полі бою. А цього разу він сидів за столом, і загальний стиль інтерв'ю нагадував спілкування Путіна з журналістами.

"Пригожин також використав це інтерв'ю, щоб повторити свої попередні аргументи про необхідність прищепити російським бійцям жорстку ідеологію та натякнути, що міноборони Росії навмисно позбавляє групу "Вагнера" артилерійських боєприпасів", – йдеться у звіті.

Новини за темою: Оточення Путіна після ордеру на його арешт почало терміново шукати нового господаря, – експерт

У ISW переконані, що пародія кінематографічного стилю інтерв'ю президента РФ може бути використана в рамках більшої кампанії тролінгу з метою нападу на Кремль. Інший варіант – це проведення мовчазних паралелей між Пригожиним та Путіним.

У звіті також нагадується, що 11 березня Пригожин зробив заяву про балотування на пост президента у 2024 році. Правда, вона була зроблена доволі саркастичним тоном, однак аналітики вказують, що це є свідомим поширенням у суспільстві наративу про те, що голова ПВК "Вагнера" має великі політичні амбіції у РФ.

Раніше стало відомо, що Пригожин планує згорнути операції своїх найманців в Україні через невдачі та сфокусуватися на Африці. На це рішення "кухаря Путіна" підштовхнули проблеми з постачанням боєприпасів "Вагнеру" на тлі конфлікту з міноборони РФ.

Читайте також:
РФ почала наступ раніше запланованих термінів і розширила зону боїв майже на 70 км, – Сирський
Зеленський про захист Харківщини: РФ не дійшла до основних ліній оборони
Темпи наступу РФ на Харківщині знижуються, ворог просунувся не більше ніж на 8 км, – ISW
РФ під керівництвом Путіна готує "фізичні атаки" на Захід, – глава британської спецслужби