Втрати росіян: 6 3 4 8 6 0 (+1060)
USD
НБУ
41.32
Готівка
41.60
EUR
НБУ
45.80
Готівка
46.30

ООН відкриває офіс у Херсоні

Це буде черговий офіс, який організація відкриє в Україні. Подібні представництва вже функціонують у таких містах, як Дніпро, Харків, Одеса та Миколаїв

Ілюстративне фото

Джерело: відкриті джерела

Організація Об'єднаних Націй відкриє своє представництво в Херсоні. Про це повідомила координаторка системи ООН в Україні та координаторка з гуманітарних питань Деніз Браун, передає "Інтерфакс-Україна".

"Ми відкриваємо офіс ООН у Херсоні. У липні я відвідала кілька можливих локацій. Це відповідь на ваше запитання про те, що далі. Ми забудемо? Ми не забудемо про війну, тому що ми там присутні. Я була в Херсоні десятки разів, але хочу, щоб ми були присутні там більш фізично", – сказала вона.

Також Браун наголосила, що ситуація в Херсоні та Херсонській області залишається складною через постійні російські обстріли та наслідки катастрофи на Каховській ГЕС.

"Ми намагаємося робити якомога більше. І це не тільки поставки, які ми там надаємо, а й послуги. ЮНІСЕФ багато робить із "Водоканалом", ВООЗ, UNFPA підтримує лікарні", – розповіла вона.

Новини за темою: Гуманітарна допомога Україні скорочується, тоді як потреби у ній ростуть, – ООН

Браун запевнила, що ООН "не забуває" про війну в Україні і тому хоче бути фізично присутньою в різних місцях.

"У нас є 100 співробітників Організації Об'єднаних Націй у Харкові. У Дніпрі – 300 співробітників, в Одесі - 200, у Миколаєві – 50. У нас дуже велика присутність, тому що ми хочемо забезпечити цю безперервність дій. Ми нікуди не тікаємо", – додала представниця ООН.

Нагадаємо, раніше Генеральна Асамблея Організації Об'єднаних Націй ухвалила резолюцію щодо безпеки та захищеності українських ядерних об'єктів, зокрема й Запорізької АЕС, яку ініціювала Україна.

Читайте також:
Україна стала останньою у світі за народжуваністю і першою за смертністю, – дані звіту ЦРУ
Блінкен оголосив про надання Україні 700 мільйонів доларів допомоги
Програма EFF: Україна домовилася з МВФ про новий транш на понад мільярд доларів
Україна підтвердила свою участь у Євробаченні-2025