Втрати росіян: 6 3 4 8 6 0 (+1060)
USD
НБУ
41.32
Готівка
41.60
EUR
НБУ
45.80
Готівка
46.30

Нідерланди не обмежують застосування Україною наданих винищувачів F-16

Нідерланди фактично дають зелене світло Україні на застосування ударів літаками F-16 по території РФ

F-16. Фото ілюстративне

Джерело: відкриті джерела

У Нідерландах заявили, що Україна сама має право розпоряджатися, як застосовувати літаки F-16 у війні проти РФ. Там стверджують, що ЗСУ успішно провели Курську операцію, тож і удари по російській території з наданої Заходом авіації допоможуть українцям у цій війні. Про це у коментарі NOS заявив командувач Збройних сил Нідерландів, генерал Онно Айхельсхайм.

"Ми не встановлюємо жодних обмежень на використання та радіус дії F-16 за умови дотримання законів війни", – сказав генерал.

Айхельсхайм вважає Курську операцію України "геніальною з практичного погляду". За його словами, українські війська взяли під контроль велику територію за допомогою нових методів і створили "дилему для Путіна".

"Україна повинна діяти інакше, ніж вона робила  минулого періоду, тому що зараз це статичний фронт. Тож я дуже добре розумію з військово-оперативного погляду, що Україна намагається зробити таким чином", – зазначив він.

Командувач армії Нідерландів додав, що не заперечуватиме щодо використання наданої Україні зброї під час боїв у Курській області.

"Україна може використовувати ресурси, які ми надаємо, як забажає за умови дотримання гуманітарного права війни", – резюмував Айхельсхайм.

F-16 в Україні

Варто зазначити, що бойовий радіус цього літака 550 км, а дальність польоту з ППБ: 4220 км.

На початку серпня в Україну доправили перших десять західних винищувачів F-16. Згодом стало відомо, що Україна отримала сучасну модифікацію літаків F-16 з новітньою авіонікою. А нещодавно Україна отримала від Сполучених Штатів Америки спеціальне оновлення систем радіоелектронної протидії для винищувачів F-16.

Читайте також:
РФ продала вкраденого зерна з т.о. територій України на майже мільярд доларів
Більш ніж на 90% усе виписано в плані перемоги України у війні, - Зеленський
Затримали двох підлітків, які на замовлення окупантів палили автівки військових у Києві та Краматорську
Парк бронеавтомобілів ЗСУ поповнився канадським Roshel Senator MRAP