Втрати росіян: 6 3 4 8 6 0 (+1060)
USD
НБУ
41.32
Готівка
41.60
EUR
НБУ
45.80
Готівка
46.30

Нардепу Дмитруку, який міг утекти за кордон, виписали підозру за напад на правоохоронця і військового

Підозру виписано за чотирма статтями через напад на правоохоронця та військового
Артем Дмитрук
Джерело: Facebook

Народному депутату Артему Дмитруку повідомлено про підозру через напади на правоохоронця та військового. Про це інформує Офіс генпрокурора.

"Генеральний прокурор повідомив про підозру чинному народному депутату України за фактами вчинення нападів групою осіб на правоохоронця та військового, замаху на викрадення вогнепальної зброї, заподіяння потерпілому середньої тяжкості тілесних ушкоджень і хуліганства" – ідеться в дописі.

За даними слідства, Дмитрук, діючи групою осіб, скоїв напад на співробітника правоохоронного органу в Одесі. При цьому народний депутат умисно заподіяв правоохоронцю тілесні ушкодження та намагався викрасти зброю.

Крім того, він, перебуваючи в Києві, під час суперечки з військовим завдав останньому кілька ударів, зокрема, в область голови. Згідно з висновком експерта, внаслідок протиправних дій нардепа потерпілому заподіяно середньої тяжкості тілесні ушкодження.

Дії народного депутата кваліфіковані:

  • за ч. 1 ст. 28, ч. 2 ст. 345 КК України – умисне заподіяння групою осіб працівникові правоохоронного органу легких тілесних ушкоджень у зв'язку з виконанням цим працівником службових обов'язків;
  • за ч. 2 ст. 15, ч. 1 ст. 28, ч. 1 ст. 262 КК України – закінчений замах на викрадення вогнепальної зброї групою осіб.
  • за ч. 1 ст. 122 КК України – умисне заподіяння середньої тяжкості тілесного ушкодження;
  • за ч. 1 ст. 296 КК України – грубе порушення громадського порядку з мотивів явної неповаги до суспільства, що супроводжувалося особливою зухвалістю.

Прокуратура викликала Дмитрука на допит на 29 і 30 серпня.

Як відомо, сьогодні ЗМІ повідомили, що Артем Дмитрук виїхав до Молдови разом із сім'єю. Його помітили в поліції Штефан-Воде.

Він у присутності слідчого писав заяву про незаконний перетин кордону. Як стверджується, стаття про незаконний перетин дає змогу отримати статус біженця.

Додамо, що нардеп відомий своїми скандальними заявами на захист УПЦ МП. На початку цього року Дмитрук вніс заставу за представника цієї церкви – клірика, якого підозрюють у виправданні російської агресії.

Читайте також:
ДБР завершило розслідування у справі про держзраду Дубінського
Нардеп-держзрадник Андрій Деркач став сенатором Астраханської області РФ
Колишній нардеп та ексголова КМДА отримав підозру в ухиленні від сплати понад 70 млн гривень податків
Побиття ветерана на Черкащині: Поліція затримала підозрюваного в нападі