Втрати орків: 4 6 6 1 5 0 (+1096)
USD
НБУ
39.67
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.52
Готівка
43.00

Мера Полтави Мамая звільнили з посади за рішенням суду

У міста, схоже, буде новий голова

Мер Полтави Олександр Мамай

Джерело: відкриті джерела

Міський голова Полтави Олександр Мамай звільнений з посади за рішенням Вищого антикорупційного суду. Про це у Facebook повідомляє Спеціалізована антикорупційна прокуратура. 

"4 квітня 2023 року набрав законної сили вирок ВАКС від 02.03.2023, яким Полтавського міського голову О. Мамая визнано винуватим в організації розтрати майна шляхом зловживання своїм службовим становищем, а також в організації внесення до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей.
 
12 квітня 2023 року виконавчим комітетом Полтавської міської ради О. Мамая звільнено із займаної посади та видано трудову книжку із відповідним записом, згідно з вимогами законодавства", – сказано у повідомленні. 

Раніше

Олександра Мамая засудили за організацію розтрати понад пів мільйона гривень. Оскільки він визнав провину та відшкодував збитки, йому призначили рік іспитового строку.

За даними слідства, Мамай у змові з директором та бухгалтером комунальної організації "Інститут розвитку міста" влаштував на роботу двох людей, які фактично не виконували роботу на підприємстві, а вели домашнє господарство мера.

Для виплати їм зарплати службовці вносили до табелів обліку використання робочого часу недостовірні відомості, що зрештою призвело до завдання місцевому бюджету понад 570 тисяч гривень збитків.

Читайте також:
ВАКС дозволив конфіскувати майно експрезидента "Мотор Січі" Богуслаєва
В Україні посмертно засудили бійця ЗСУ "Барса", який віддав життя на фронті: Деталі історії
Викрито групу, яка привласнила майже 160 мільйонів гривень, виділених на відновлення Харкова
Олігарха-втікача Онищенка заочно засудили до 15 років: Визнали винуватим в організації "газової схеми"