Втрати росіян: 6 3 4 8 6 0 (+1060)
USD
НБУ
41.32
Готівка
41.60
EUR
НБУ
45.80
Готівка
46.30

Командира 80-ї ОДШБр Еміля Ішкулова можуть зняти з посади: У чому причина та що про це кажуть в бригаді

Ішкулова буде призначено на вищу посаду
Еміль Ішкулов
Джерело: відкриті джерела

У 80-й бригаді пояснили скандал, який розгорівся навколо їхнього командира Еміля Ішкулова. Про це інформує пресслужба бригади.

"Широкого розголосу набула інформація щодо кадрового рішення стосовно командира 80-ї окремої десантно-штурмової Галицької бригади ДШВ ЗС України полковника Ішкулова Еміля Шамільовича. Зазначена інформація супроводжується некоректним тлумаченням та містить низку неточностей", – йдеться в повідомленні.

Там наголосили, що полковник Ішкулов дуже досвідчений бойовий офіцер, який пройшов всі командні ланки в підрозділах українського десанту, є лицарем орденів І, ІІ і ІІІ ступенів "Богдана Хмельницького". А на початку збройної агресії РФ проти України у 2014 році командував розвідувальним взводом 25-ї окремої повітрянодесантної Січелавської бригади, де пройшов шлях до командира парашутно-десантного батальйону.

"У подальшому успішно виконував надважкі бойові завдання, зокрема командуючи окремим підрозділом 81-ї окремої аеромобільної Слобожанської бригади на Південному напрямку, а згодом досить тривалий час – Галицькою бригадою ДШВ на Бахмутському напрямку", – кажуть у бригаді.

Проте пояснюють, що його не просто звільняють, а враховуючи безцінний бойовий та командирський досвід цього офіцера, полковника Ішкулова буде призначено на вищу посаду.

"Це дозволить застосувати його знання, навички та лідерські якості, отримані під час планування та організації ведення бойових дій, вже у масштабі Десантно-штурмових військ ЗС України. Зауважимо, що новопризначений командир 80-ї окремої десантно-штурмової Галицької бригади ДШВ ЗС України – грамотний бойовий офіцер, який є Народним Героєм України та лицарем орденів І, ІІ і ІІІ ступенів "Богдана Хмельницького", тривалий час успішно вів бойові дії в складі саме цієї легендарної бригади", – зазначили в пресслужбі.

Що відомо про 80-ту бригаду?

80-та окрема десантно-штурмова Галицька бригада – військове з'єднання у складі Десантно-штурмових військ Збройних сил України чисельністю у бригаду. Базується у м. Львів.

На початку 1990-х частина була навчальним центром, згодом переформована на бригаду. У 1990-х і 2000-х роках брала участь у міжнародних навчаннях та миротворчих місіях.

Навесні 2014 року у числі перших була піднята для відбиття російської агресії, підрозділи були направлені на північно-східні кордони України. Військовослужбовці бригади взяли участь у першому бою війни на Донбасі 13 квітня 2014 року під Семенівкою, згодом вони брали участь у боях за Слов'янськ. Інші підрозділи бригади були розміщені в Луганській області, де вели бої в районі Металіста, Георгіївки і Лутугиного, Луганського аеропорту, Новосвітлівки і Хрящуватого. Восени 2014 року бійці бригади потрапили в засідку під Веселою Горою, згодом брали участь у боях за 32-й блокпост.

2016 року бригада була переформована на десантно-штурмову і отримала танковий підрозділ.

З 24 лютого 2022 року бригада брала участь у відбитті російського вторгнення в Україну. Воювала під Києвом, потім у боях на Слобожанщині, а також під Бахмутом.

Читайте також:
РФ продала вкраденого зерна з т.о. територій України на майже мільярд доларів
Більш ніж на 90% усе виписано в плані перемоги України у війні, - Зеленський
Затримали двох підлітків, які на замовлення окупантів палили автівки військових у Києві та Краматорську
Парк бронеавтомобілів ЗСУ поповнився канадським Roshel Senator MRAP