Втрати орків: 4 9 3 6 9 0 (+1400)
USD
НБУ
39.43
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.75
Готівка
43.50

Командувач Сухопутних військ Павлюк вважає, що втрата Часового Яру не мала б "вирішального значення"

За словами Павлюка, це "звичайне міське поселення"

Олександр Павлюк (по центру)

Джерело: відкриті джерела

Командувач Сухопутних військ ЗСУ Олександр Павлюк вважає, що втрата Україною Часового Яру не мала б "вирішального значення". Про це він заявив в інтервʼю The Economist.

Зазначається, що Часів Яр є ключем до групи міст, розташованих за ним, останніх міських центрів Донбасу, які залишаються під контролем України.

Водночас Командувач Сухопутних військ заявив, що втрата міста не матиме вирішального значення для ситуації на фронті.

"Генерал Павлюк, схоже, готує громадську думку до того, що дехто вважає неминучим. Він стверджує, що втрата Часового Яру не матиме "вирішального значення", це просто звичайне міське поселення", - зазначають у виданні.

Також командувач прокоментував атаки в районі Очеретиного, що неподалік Авдіївки, відкидаючи заяви про можливі нерозуміння, які призвели до втрат позицій.

Він пояснив це "божевільним" тиском, російською перевагою в повітрі та у співвідношенні артилерії, яка сягала 20 до 1. За його словами, по всій лінії фронту російські гармати випускають у сім разів більше снарядів, ніж українські.

Ситуація довкола Часового Яру

Ще в середині квітня головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський повідомив, що російським військам наказали захопити місто Часів Яр у Донецькій області до 9 травня.

Головком зазначив, що ворог намагається прорвати оборону західніше Бахмута, аби вийти до каналу Сіверський Донець – Донбас. Захоплення Часового Яру створить умови для подальшого просування ворога до Краматорської агломерації.

Тоді повідомлялося, що ЗСУ посилюють оборону на цьому напрямку, аби стримати наступ ворога.

Новини за темою: Росіяни підходять до Часового Яру, за Богданівку на Бахмутському напрямку тривають важкі бої: Окупанти хочуть захопити всю Донеччину

Згодом речник оперативно-стратегічного угруповання військ "Хортиця" Назар Волошин заявляв, що окупанти намагаються обійти Часів Яр по флангах через інші населені пункти.

Вже на початку травня начальник Часовоярської міської військової адміністрації Сергій Чаус повідомив, що армія РФ дійшла до межі міста Часів Яр Донецької області. Там тривали важкі бої, а у місті залишалося майже 700 цивільних.  Зазначалося, що Росія стягує нові дивізії, щоб захопити місто до отримання Україною західної зброї.

Проте, як нещодавно заявив речник оперативно-стратегічного угруповання військ "Хортиця" Назар Волошин, Сили оборони контролюють ситуацію навколо Часового Яру. Ані у самому місті, ані на його околицях російських військ немає.  

За його словами, ворог шукає слабкі місця в обороні міста, зокрема кидаючи на штурми мобілізованих і колишніх в’язнів та не жаліючи свою техніку і піхоту.

Читайте також:
Кожне рішення Заходу про допомогу ухвалюється з запізненням на рік, - Зеленський
Росія розпочала пропагандистську кампанію серед німецькомовних і закликає воювати в Україні
Націоналізація "покинутого" житла на ТОТ України: РФ хоче вкрасти понад 13 тисяч домівок
Направлення на ВЛК можуть з'явитись в додатку "Резерв+"