Втрати орків: 4 8 1 0 3 0 (+1320)
USD
НБУ
39.55
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.43
Готівка
43.00

Росія не планує наступати на Харків, це ворожа ІПСО, – розвідка

Проте Україна укріплює лінії оборони по всьому периметру. Командування опрацьовує різні сценарії
Джерело: відкриті джерела

Противник не зібрав ударних груп для повторного наступу на Україну, зокрема Харків. Вкидами про "наступ на Харків" ворог намагається посіяти панічні настрої всередині України. Про це заявив представник ГУР МОУ Андрій Юсов в ефірі національного телемарафону.

За його словами, крім нібито наступу на Харків ворог намагається дестабілізувати внутрішню ситуацію в країні та іншими способами.

"Паралельно з цим відбуваються й інші речі, ось знову активізувалася білоруська тема, наприклад", – каже він.

Представник розвідки запевнив, що зараз надзвичайно активно відбувається укріплення лінії оборони по всьому периметру. Командування опрацьовує різні сценарії.

"Що стосується загрози "тут і зараз, завтра нападуть" і "потрібно негайно тікати і сіяти паніку", звісно, ​​це – російська ІПСО", – додав він.

Передісторія

Останнім часом у Росії пропагандисти активно заговорили про новий наступ на Харків і навіть про його оточення. Зокрема, російське видання "Медуза" із посиланням на джерела у влади заявило, що Володимир Путін планує закінчити війну захопленням Харкова.

Проте джерелами в авторів подібних публікацій, як правило, виступають аноніми або ж відставні генерали та експерти з минулих воєн.

Пізніше росіяни почали розповсюджувати фейки про "евакуацію мешканців Харкова через можливість оточення міста".

Що ще говорять про наступ в Україні?

Мер Харкова Ігор Терехов назвав це черговою ворожою ІПЗГ.

Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський заявив, що Харків може стати для військ РФ фатальним містом, якщо ті знову спробують його окупувати. Наразі там проводяться масштабні комплексні заходи для посилення оборони.

Як окупанти тероризують Харків?

Обстріли міста тривають майже щодня.

Зокрема, нові керовані боєприпаси РФ можуть долітати до будь-якого району Харкова. Йдеться про бомбу УМПБ Д-30 СН, виготовлену на базі ФАБ-250.

Читайте також:
Українська розвідка показала пілотів РФ, які обстрілюють Україну "Кинджалами"
Аналітики оцінили, чи зможе Росія захопити Харків
Хочуть піти в наступ на інших напрямках східної України - ISW пояснив стратегічну мету атак росіян на півночі Харківської області
У Харкові збудують підземні операційні та реанімаційні приміщення