Втрати росіян: 6 3 4 8 6 0 (+1060)
USD
НБУ
41.32
Готівка
41.60
EUR
НБУ
45.80
Готівка
46.30

Канада дозволила Україні використовувати на території РФ надану нею бронетехніку

У Міноборони країни заявили, що Україна краще знає, для чого використовувати техніку

Танк Leopard

Джерело: Twitter: Polska Grupa Zbrojeniowa

У Міністерстві оборони Канади заявили, що українські військові можуть використовувати надані танки та бронетехніку на території Росії. Про це повідомляє CBC.

Там вважають, що українці найкраще знають, як захищати свою Батьківщину.

"Канада не встановлює географічних обмежень на використання військової техніки, яку ми передаємо Україні", – заявила речниця відомства Андре-Анн Пулен.

Що передала Канада Україні?

Офіційно відомо, що Канада передала Україні вісім танків Leopard 2A4, кілька десятків бойових броньованих машин та сотні броньованих патрульних машин, а також декілька гаубиць M-777.

Що думають у Великій Британії?

Нагадаємо, уряд Великої Британії не дав Україні дозвіл на використання далекобійних ракет Storm Shadow в рамках наступу на Курську область. Позиція щодо використання ракет залежить не тільки від Великої Британії, оскільки Storm Shadow виробляються спільно з Францією. Таким чином, Париж також має право голосу щодо умов їх застосування.

Що кажуть в США?

Сполучені Штати Америки також не дозволяють Україні використовувати надану США зброю далекого радіусу дії, зокрема ракети ATACMS, в межах Курської області.

Проте посадовці заявляють, що причина нібито не в ризику ескалації, а в тому, що Сполучені Штати мають лише обмежені запаси ракет великої дальності для надання Україні, і вважають, що їх було б краще використовувати для продовження націлювання на окупований Росією Крим.

Читайте також:
РФ продала вкраденого зерна з т.о. територій України на майже мільярд доларів
Більш ніж на 90% усе виписано в плані перемоги України у війні, - Зеленський
Затримали двох підлітків, які на замовлення окупантів палили автівки військових у Києві та Краматорську
Парк бронеавтомобілів ЗСУ поповнився канадським Roshel Senator MRAP