Втрати орків: 4 7 2 1 4 0 (+1270)
USD
НБУ
39.53
Готівка
39.85
EUR
НБУ
42.31
Готівка
42.90

Голова енергокомітету Ради Герус порадив бізнесу купувати газові електростанції

Проблеми в енергосистемі не вирішаться найближчими місяцями
Джерело: відкриті джерела

Голова енергокомітету Верховної Ради Андрій Герус порадив бізнесу звернути увагу на газові мініелектростанції для забезпечення себе електроенергією, зазначивши, що проблеми в енергосистемі не вирішаться найближчими місяцями.

"Я рекомендував би бізнесу вивчити можливість встановлювати не просто генератори, а власні мініелектростанції. Наприклад, одна європейська компанія дарує одному з міст станцію на 1 МВт: вона бере 250 куб. м газу на 1 МВт-година – це за цінами в три-чотири рази дешевше за генератори, майже як ціна е/е з мережі", – пояснив Герус на організованому Центром економічної стратегії круглому столі з бізнесом і владою, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Крім економічної доцільності, серед переваг таких станцій, потужність яких, за його словами, починається від 500 кВт, але може становити і 50 МВт, і 100 МВт, голова енергокомітету назвав компактність і швидкість встановлення.

Він заявив, що закликає бізнес подбати про свою енергетичну незалежність, оскільки проблеми в енергосистемі, спричинені масованими атаками російських окупантів, найближчими місяцями не вирішаться.

"Думаю, що навесні ці проблеми нікуди чарівним чином не зникнуть. І супроводжуватимуть нас досить довго. Ці проблеми, які є, не на місяць і не на два, на жаль", – наголосив Герус.

При цьому додав, що встановлення великої кількості цих та іншого типу невеликих електростанцій зробить українську енергосистему стійкішою, тому що сьогодні в умовах російських обстрілів вона страждає від дуже великої централізації та масштабності окремих об'єктів.

Читайте також:
Україна укладе з Великою Британією угоду про сторічне партнерство
Електроенергія може здорожчати вже найближчим часом, – прогноз НБУ
Українським спортсменам рекомендують відмовитися від контактів і спільних фото з росіянами на Олімпіаді
Україна вийшла на довоєнний рівень експорту, побивши рекорд у квітні