Втрати орків: 4 7 8 7 3 0 (+1300)
USD
НБУ
39.38
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.32
Готівка
42.95

Двох посадовців міської ради Дніпра підозрюють у розтраті понад 8,5 млн гривень, виділених з бюджету для тероборони міста

Наразі вирішується питання щодо обрання їм запобіжних заходів
Двом посадовцям Дніпровської міськради повідомили про підозру
Джерело: Офіс Генерального прокурора

Керівника одного з департаментів Дніпровської міської ради та його заступника підозрюють у розтраті понад 8,5 мільйонів гривень, виділених з бюджету для тероборони міста. Про це повідомляє Офіс генерального прокурора.

За даними слідства, посадовці міськради організували схему розкрадання бюджетних коштів, виділених на реалізацію програми щодо сприяння територіальній обороні Дніпра.

"Вони придбали необхідні товарно-матеріальні цінності для потреб військових частин в місті. Під час процедури закупівлі товарів не забезпечили належне та економічне визначення їх вартості, що призвело до завідомо умисного завищення цін", – йдеться у дописі.

Своїми протиправними діями підозрювані завдали місцевому бюджету збитків на понад 8,5 млн гривень.

Правоохоронці провели шість санкціонованих обшуків, під час яких вилучили документи, блокноти з чорновими записами, мобільні телефони й комп’ютерну техніку.

Офіс Генерального прокурора

"За процесуального керівництва Спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Східного регіону повідомлено про підозру керівнику одного з департаментів Дніпровської міської ради та його заступнику за фактом розтрати майна (ч. 4, ч. 5 ст. 191 КК України)", – зазначили у відомстві.

Тепер їм загрожує від семи до дванадцяти років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Наразі вирішується питання щодо обрання їм запобіжних заходів. У рамках слідства перевіряється можлива причетність до злочину інших осіб.

Раніше ми повідомляли, що  НАЗК за результатами моніторингу способу життя виявило ознаки незаконного збагачення заступника начальника поліції на Дніпропетровщині. Тоді йшлося про суму у понад 14 мільйонів гривень.

Читайте також:
Еколог пояснив, чи варто довіряти рейтингам про забруднення повітря міст України
В Україні заблокували понад 2500 сайтів з азартними іграми
ДТП у Броварах: Майбоженка взяли під варту без можливості внесення застави
Очільнику Броварської РДА Майбоженку, який напередодні скоїв ДТП, повідомили про підозру