Втрати орків: 4 7 3 4 0 0 (+1260)
USD
НБУ
39.53
Готівка
39.85
EUR
НБУ
42.31
Готівка
42.90

Буча, Ірпінь, війна: Які фото з України потрапили до річних дайджестів світових ЗМІ

Більшість з вас вже не раз бачили ці фото. Без емоцій на них дивитись просто неможливо
Джерело: CNN

Світові ЗМІ підсумовують 2022 рік, публікуючи не тільки текстові, але й фотодайджести. CNN, Time, AP та інші підбирають найрезонансніші, найемоційніші, найсильніші фото, якими можна охарактеризувати рік, що минає. Цього року, на жаль, у таких підбірках дуже багато фото з України. На жаль, тому що всі вони стосуються єдиної теми, яка стала головною темою всього 2022 року. Теми війни. 

Війна – це головний і єдиний підсумок нашого року. Фото, які ви побачите нижче, дозволяють краще осягнути та відчути цю війну. Крім того, ці фото – це те, якою побачили нашу війну з Росією у всьому світі. 

Ми обрали 10 головних, на нашу думку, фото. Насправді їх більше. Сподіваємось, уже наприкінці наступного року їх стане в рази менше. Ще більше сподіваємося, що головною темою майбутніх фото стане наша перемога. 

Ну а поки що підбиваємо підсумки 2022 року. 

Головні фото-2022

Український військовий несе немовля через зруйнований міст на околиці Києва. "У якийсь момент під час евакуації пара намагалася нести свої речі та новонароджену дитину", – розповів фотограф Тімоті Фадек. "Цей військовий Олег запропонував їм допомогу, тож вони передали йому свою дитину".

AP photo

Українці юрмляться під зруйнованим мостом, намагаючись бігти через річку Ірпінь на околиці Києва, Україна, 5 березня.

AP photo

Співробітники МНС і волонтери виносять поранену вагітну жінку з постраждалого внаслідок обстрілів пологового будинку в Маріуполі, Україна, 9 березня.

AP photo

Сергій, батько підлітка Іллі, плаче над мертвим тілом свого сина, яке лежить на ношах у пологовому будинку, переобладнаному під медичне відділення в Маріуполі 2 березня. Ілля був смертельно поранений у середу під час гри у футбол у Маріуполі, коли почався обстріл під час російського вторгнення. Україна. Вибухівка впала на футбольне поле біля школи в приазовському місті.

NYT

У Бучі, передмісті столиці України Києва, видно тіла мирних жителів. Ці зображення викликали міжнародне обурення та підвищили актуальність поточних розслідувань воєнних злочинів Росії.

відкриті джерела

Жертва мінометного обстрілу в Бучі лежить на кухні, 6 квітня.

NYT

Цивільні сидять в евакуаційному потязі в Покровську, Україна, 28 вересня.

The Washington Post

Георгій Кебурія прощається з дружиною та дітьми в потязі в Одесі, Україна. Вони тікали до міста Львів, що на заході країни. На вокзалі в Одесі вимкнули все світло, щоб захистити людей від нападу росіян.

AP photo

Поле, вкрите воронками від обстрілів, поблизу Ізюма, Харківська область, Україна, 13 вересня.

Harper's Magazine

Члени Сил територіальної оборони, які охороняють великий блокпост, ненадовго зіграли в шашки з коктейлями Молотова. Околиця Києва, Україна, 5 березня. Через нічну комендантську годину проїжджає мало транспортних засобів, тому учасники територіальної оборони можуть мати хвилину тиші, залишаючись у стані підвищеної готовності до будь-якої підозрілої діяльності.

 

 

Читайте також:
Військові можуть самостійно вирахувати виплати: Міноборони запустило спеціальний калькулятор
МВС Росії оголосило в розшук Зеленського, Порошенка і генерала ЗСУ: У МЗС України вже відреагували
Напередодні Великодня СБУ попереджає про спроби РФ створити конфлікти серед релігійних громад України
На т.о. Луганщині окупанти погрожують матерям відбирати немовлят: Це порушує Конвенцію щодо злочинів геноциду